Skip to main content

Kristian Kidholm innovationsprofessor på SDU og OUH

Kristian Kidholm er per 1. november 2019 ny innovationsprofessor på Klinisk Institut, SDU med tilknytning til Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, CIMT på OUH.

Der er tale om en utraditionel stilling til en utraditionel forsker på et hospital. Kristian Kidholm er nemlig ph.d. i sundhedsøkonomi og har de sidste 15 år arbejdet med medicinsk teknologivurdering på OUH. Siden 2010 har hans fokus især været på evaluering af og forskning i digitale sundhedsteknologier, og hans forskning har således været en del af grundlaget for den omfattende brug af telemedicin, hjemmemonitorering, videosamtaler mv., som OUH i dag tilbyder patienterne, og som har bragt OUH i den internationale elite indenfor brugen af innovative digitale teknologier.

Kristian Kidholms ph.d.-afhandling blev i sin tid gennemført i samarbejde med UlykkesAnalyseGruppen ved OUH, og han har efterfølgende deltaget i sundhedsøkonomiske analyser af telemedicinske interventioner i behandlingen af diabetiske fodsår, for tidligt fødte børn, KOL, hjertesygdom mv. Hans forskning har i øjeblikket fokus på effekterne af Region Syddanmarks kommende EPJ-system, metoder til bedre implementering af digitale teknologier i kliniske afdelinger og retningslinjer for vurdering af værdien af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet. Som sundhedsøkonom har han både interesse for de økonomiske omkostninger og gevinster ved ny teknologi, men også mulige effekter på uligheden i sundheden i befolkningen.

Eftersom Danmark er et foregangsland med digitale sundhedsteknologier har Kristian Kidholm også et betydeligt internationalt samarbejde. I august måned var han således leder af et ph.d.-kursus med fokus på forskningsmetoder indenfor udvikling og evaluering af telemedicin i samarbejde med forskere fra UC Berkeley, UC Sacramento og Harvard Medical School. Han underviser desuden i digitale sundhedsteknologier og medicinsk teknologivurdering på medicinstudiet samt på en række andre kandidatuddannelser og speciallægeuddannelser på SDU. Kristian Kidholm er også leder af en af de fem profiler for kandidatstudiet i medicin på SDU, som har fokus på innovation og klinisk ledelse.

Kristian Kidholm bor i Ringe på Midtfyn og er gift med Pia Langhoff, som er afdelingsleder på SDU. De har tre børn, Maiken, Astid og Asger. Som gammel vandpolospiller er Kristian Kidholm glad for en svømmetur i Midtfyns Fritidscenter om morgenen før arbejde og for at løbe i de midtfynske bakker - med 80’er-disco i sine airpods.
Mød forskeren

Kristian Kidholm er innovationsprofessor på Klinisk Institut, SDU og ph.d. i Sundhedsøkonomi ved CIMT- Centre for Innovative Medical Technology, OUH.

Kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 06.11.2019