Skip to main content

Fodboldlandshold trækker spor til SDU

Kvindelandsholdet, som i øjeblikket er til EM i Holland, følges tæt af idrætsforskere fra SDU.

Det danske kvindelandshold i fodbold har taget de fleste med storm, efter at de forleden slog de mangedobbelte europamestre fra Tyskland, og på SDU følger flere af idrætsforskerne kvinderne ekstra tæt.

For SDU har nemlig en lille aktie i kvindelandsholdes succes.

Det gælder først og fremmest Christina Ørntoft, der fungerer som holdets fysiske træner, og som selv tidligere spillede på landsholdet.

Ørntoft skriver ph.d.-afhandling

 Hun er nu i gang med en ph.d.-afhandling på SDU, hvor hun med udgangspunkt i et sundhedsprogram, der hedder ”FIFA 11 for Health”, fokuserer på den fysiske form og sundhedsprofil hos 10-12-årige danske skolebørn. 

Den nærmeste vejleder til Christina Ørntoft er fodboldprofessor Peter Krustrup.

Han var i øvrigt assistenttræner for kvindelandsholdet, da det for fire år siden vandt bronze ved EM – og havde Christina Ørntoft på holdet.

Landshold skulle forbedre fysikken

Dengang var Peter Krustup blandt andet ansvarlig for den fysiske træning og testning af holdet. På det tidspunkt var målet, at holdet skulle nå en fysisk form, der gjorde holdet i stand til at dominere kampene og presse modstanderne mere end ved tidligere slutrunder.

Baggrunden for den målsætning var, at kvindelandsholdet tidligere havde døjet med træthed i slutningen af kampene samt overbelastningsskader, og at staben omkring spillerne nu ønskede at bibringe dem en bedre fysik.

Den linje er bibeholdt for det nuværende kvindelandshold, som forud for slutrunden i Holland besøgte SDU for at få den fysiske form testet.

Foto: Anders Kjærbye

Redaktionen afsluttet: 01.08.2017