Skip to main content
Pressemeddelelse

Pierre Collignon bliver fellow ved journalist-uddannelserne på SDU

Pierre Collignon, tidligere journalistisk chefredaktør på Jyllands-Posten, får tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2017. Han skal gennemføre et projekt om, hvordan falske historier og stærkt holdningsprægede medier påvirker nyhedsbilledet.

Fake news og biased news udfordrer de traditionelle medier og truer for mange den demokratiske samtale – men hvor slemt står det egentlig til? Hvad skal man stille op for at forsvare journalistikkens troværdighed og beskytte det offentlige rum mod at blive forurenet med falske historier? Og kan man slå ned på fake news uden at gøre vold på ytringsfriheden?

 

Det er nogle af de spørgsmål, som Pierre Collignon vil undersøge, når han fra august og et halvt år frem bliver en fast del af Center for Journalistik ved SDU.

 

”Troen på den journalistiske metode og troværdighed er under angreb fra flere kanter i disse år, og jeg håber, at vi med dette projekt kan kvalificere debatten om både tillidskrisen for traditionelle medier, fremkomsten af fake news og sociale mediers ansvar,” siger Pierre Collignon.

 

Christian Jensen, formand for Styrelsen ved Center for Journalistik, siger om tildelingen af fellowshippet for 2017/18 til Pierre Collignon:

 

”Fake news og biased news kan få store skadelige konsekvenser for tilliden til såvel den journalistiske faglighed som etablerede medier generelt. Derfor er det vigtigt, at vi hurtigt kommer til at forstå mekanismerne bag. Med sin baggrund som chefredaktør på Jyllands-Posten har Pierre Collignon de helt rette forudsætninger for at gøre dette vigtige stykke arbejde for såvel kvalitetsjournalistikken som kvaliteten i den demokratiske samtale,” siger Christian Jensen.

 

Pierre Collignon er den tolvte fellow ved journalistuddannelserne i Odense. De tidligere modtagere er: Jens Olaf Jersild (2006), Mette Davidsen-Nielsen (2007), Per Knudsen (2008), Jakob Elkjær (2009), Jesper Tynell (2010), Kurt Westh Nielsen (2011), Charlotte Aagaard (2012), Pernille Tranberg (2013), Nikolai Thyssen (2014), Aslak Gottlieb (2015) og Jan Birkemose (2016).

 

Kontaktinformation:

Pierre Collignon, ny fellow ved journalistuddannelserne, SDU (mobil: 7170 5039)

 

Christian Jensen, formand for styrelsen ved Center for Journalistik, SDU og ansvarshavende chefredaktør på Politiken (mobil: 21 29 95 92)

 

Peter Bro, professor (mso) og leder af journalistuddannelserne, SDU (mobil: 40 22 76 37)

Redaktionen afsluttet: 16.03.2017