Skip to main content
DA / EN
Pressemeddelelse

Innovation på vinger – nyt visionært drone-projekt til danske virksomheder

Med støtte fra Industriens Fond går Center for Integrerende Innovationsledelse (C*I2M) på Syddansk Universitet foran, når det handler om innovation.

Et nyt projekt, Innovation på vinger, sætter fokus på innovation og droner. Projektet er støttet under Industriens Fonds temaindkaldelse om innovation, og ambitionen er at øge træfsikkerheden af danske virksomheders arbejde med innovation og droner – et område med stort potentiale for vækst og arbejdspladser.

”Markedet for droner er allerede stort, og væksten er høj. Med det nye projekt ønsker fonden at bidrage til, at virksomheder i Danmark kan få glæde af mulighederne på drone-området, uanset om man er underleverandør til drone-branchen, om man selv producerer droner, eller om man er aftager af droner til brug i andre industrier,” siger Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Potentialet for teknologier til droner er stort

Projektet gennemføres i tre spor, hvor der bliver mulighed for at komme hele vejen rundt om virksomhederne. Både fra teknologi til test og afprøvning, men også med fokus på samspil gennem internet of things samt udvikling af nye forretningsmodeller og forretningsområder.

”Vi har delt projektet op i tre spor. Markedsudvikling, som ledes af C*I2M. Teknologiudvikling og -afklaring, som ledes af SDU UAS Center samt Netværk, som ledes af UAS Test Center Denmark,” fortæller Mette Præst Knudsen, der er professor og centerleder for Syddansk Universitets Center for Integrerende Innovationsledelse.

Flere små og mellemstore danske drone-virksomheder er med i projektet, ligesom en række mulige kunder og aftagere har tilkendegivet interesse for projektet.

”Ved at afklare anvendelsesmulighederne for droner – og gøre det sammen med både udviklere og kunder – så tror vi på, at innovationsevnen øges hos de deltagende virksomheder, og at nye idéer og produkter kan komme hurtigere og mere succesfuldt ud på markedet. På den måde kan konkurrenceevnen øges og branchen stå stærkere på den internationale scene,” siger Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond. Fonden har støttet projektet med godt fire millioner kroner.

Yderligere info

Mette Præst Knudsen
Center for Integrerende Innovationsledelse, SDU
Telefon: 27 78 74 55

Ole Østrup
Industriens Fond
Telefon: 23 80 06 60

Brad Beach
SDU UAS Center
Telefon: 20 37 01 24

Lars Michael Larsen
UAS Test Center Denmark
Telefon: 40 46 91 02

Redaktionen afsluttet: 01.07.2016