Skip to main content
DA / EN

Iværksættere skaber markedsplads for jagtudstyr

To studerende har startet deres egen virksomhed, efter de mødte hinanden i iværksættermiljøet hos SDU Cortex Lab

Stine Charlotte Hansen, stich@sdu.dk, 11-4-2016 

Kristian Tarp Hansen stod med en god ide og ville gerne starte eget firma, men manglede en makker med de rigtige kompetencer. Christian Juhler ville bare gerne være iværksætter.

Begge havde lyst til at lave "noget med jagt".

De to studerende kom i kontakt med hinanden via SDU Cortex Lab. Nu driver de onlinemarkedspladsen jagtauktioner.dk sammen. Her kan man sælge og købe jagtudstyr. 

Studiet booster opstart af virksomhed

Udover at Kristian Tarp Hansen og Christian Juhler har startet egen virksomhed, læser de hver deres uddannelse på SDU. Kristian læser til civilingeniør i produktudvikling og innovation. Christian læser en HA i business management. 

-Uddannelserne giver redskaberne til at starte et projekt som vores. Jeg lærer meget på studiet, som jeg kan bruge i virksomheden. For eksempel regnskab og markedsføring, siger Christian Juhler, og Kristian Tarp Hansen supplerer:

-Omvendt kan vi også bruge erfaringerne fra virksomheden, når vi skriver opgaver på vores uddannelser. Det er virkelig spændende at skrive opgave om det, man brænder for. 

Konceptet er et springbræt

For de to iværksættere går studier og opstart af egen virksomhed hånd i hånd. Det er benzin på bålet for dem, når markedspladsen bliver brugt af folk, som ser en fordel i at sælge eller købe jagtudstyr på ét sted. 

-Vi laver noget, som andre kan bruge, og det er det, som gør det fantastisk at være iværksætter. Og det er bare endnu mere fantastisk, når vores brugere støtter konceptet, fordi de kan lide det, siger Christian Juhler. 

Lige nu fokuserer makkerparret kun på jagtudstyr, men de ser konceptet og platformen som et springbræt til andre områder. Hvilke områder vil de to ikke ud med endnu.

 
Sådan bliver du iværksætter
Redaktionen afsluttet: 11.04.2016