Skip to main content

Niels Thorborg ny bestyrelsesformand på SDU

Den fynske erhvervsmand Niels Thorborg skal stå i spidsen for SDU

SDU får ny bestyrelsesformand.

Erhvervsmanden Niels Thorborg indtrådte i SDU’s bestyrelse i 2015, og nu er han blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for det universitet, han selv har gået på.

Og Niels Thorborg glæder sig til at stå i spidsen for SDU’s udvikling:

En ære

-For mig er det en ære at blive udpeget som bestyrelsesformand for SDU. Jeg har haft et godt samarbejde med bestyrelsen og bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen, som jeg har den dybeste respekt for. Han har været en fremragende formand for SDU, og det bliver en betydelig opgave at løfte arven efter ham.

-Lars Nørby Johansen har medvirket til at placere SDU som et stærkt og innovativt universitet, som hele tiden ønsker at gå nye veje – og den retning ser jeg frem til at fortsætte sammen med den øvrige bestyrelse og direktion, siger Niels Thorborg og tilføjer:

-Som bestyrelse skal vi være nysgerrige i forhold til, hvordan vi driver universitetet. Vores fornemmeste opgave er dog hele tiden at understøtte, at SDU fortsat et er godt sted at arbejde og studere, og at der bliver leveret forskning og uddannelser i verdensklasse. SDU skal have som mål at skabe værdi for og med samfundet, udfolde talent og bryde grænser.

Solidt kendskab til SDU

Niels Thorborg har selv en fortid på universitetet, og det var også i sin studietid, at den fynske erhvervsmand etablerede sin første virksomhed og efterfølgende lagde grundstenene til en omfattende og vidt forgrenet koncern forankret på Fyn.

-Med Niels Thorborg får bestyrelsen en visionær formand, der ud over et stort netværk har et solidt kendskab til både SDU og til erhvervslivet. Det var har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Niels Thorborg i bestyrelsen siden 2015 og jeg ser frem til at forsætte den positive udvikling af SDU med ham som formand, siger Henrik Dam, rektor på SDU.

Niels Thorborg overtager posten som bestyrelsesformand den 1. januar 2019 fra Lars Nørby Johansen, der fratræder efter at have været med i bestyrelsen i de maksimale otte år, som universitetsloven tillader

Redaktionen afsluttet: 20.12.2018