Skip to main content
DA / EN
SDU

Markant rektor takker af på Syddansk Universitet

Henrik Dam har fået nyt job og stopper derfor som rektor på SDU ved udgangen af juli måned.

Af Bolette Marie Kjær Jørgensen, , 20-05-2021

I 2014 skiftede Henrik Dam dekan-stillingen på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet ud med stillingen som rektor på SDU. Igennem syv år har han sat sit præg på landets tredje største universitet med blandt andet nyt optagelsessystem, internationalisering og et nyt strategisk fokus på bæredygtighed i forskning og uddannelse.

Men nu venter nye udfordringer for den 53-årige rektor, som har sagt ja tak til stillingen som direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), og derfor forlader SDU med udgangen af juli måned.

En markant leder

-Det har været et meget stort privilegium at stå i spidsen for SDU, hvor så mange dygtige og dedikerede medarbejdere og studerende har deres gang. Jeg har været glad for hver eneste arbejdsdag på SDU og det bliver ikke uden vemod, at jeg forlader dette spændende og innovative sted. Samtidig glæder jeg mig til at åbne et nyt kapitel i mit arbejdsliv, siger Henrik Dam.

At det er en markant leder, som nu har valgt at sige farvel, understreges også af Niels Thorborg, formanden for SDU’s bestyrelse.

-Det er en stor og vigtig personlighed, som SDU nu skal sige farvel til. Jeg vil gerne udtrykke min største tak til Henrik Dam for et fantastisk samarbejde. Han forlader et yderst veldrevet universitet, som har de allerbedste forudsætninger for at skabe værdi for samfundet, og fremme unikke og innovative løsninger til gavn for en bæredygtig verden i form af det strategiske arbejde med verdensmålene, både lokalt og internationalt.

SDU sætter nu arbejdet i gang med at finde Henrik Dams afløser.

Redaktionen afsluttet: 20.05.2021