Skip to main content

Flere end 6.200 har SDU øverst på ønskelisten

Muligheden for at søge ind på universiteternes bacheloruddannelser via kvote 1 lukkede 5. juli kl. 12. Godt 6.200 har haft SDU som førsteprioritet, når de skal i gang med deres uddannelse.

Af Bolette Marie Kjær Jørgensen, , 09-07-2018

De unge har taget rådene til sig om at vælge de tekniske- og naturvidenskabelige fag.

I år har 6.226 valgt SDU som førsteprioritet i deres kvote 1-ansøgning, hvor særligt de tekniske- og naturvidenskabelige uddannelser har appel til de uddannelsessøgende, sammen med samfundsvidenskab.

-Vi er glade for, at så mange har valgt SDU, som deres førsteprioritet. Det er samtidig positivt, at de unge orienterer sig bredt i deres uddannelsesvalg siger Annette Lund, studiechef på SDU.

Mindre fald
SDU har oplevet et fald på tre procent i antal ansøgninger. Et fald, der især slår igennem på humaniora, hvor SDU i forhold til sidste år, har lukket for optagelse på et par uddannelser.

Det rigtige match
Hvor kvote 1 alene baserer optaget på de studerendes karaktergennemsnit, har SDU har indført test og samtaler, som grundlag for optagelse gennem kvote 2.

-Der er flere veje ind på SDU. Det vigtigste for os er, at der er et godt match mellem den studerende og uddannelsen på SDU. Det forsøger vi at sikre, ved at bidrage aktivt til en god afklaring af uddannelsesvalget, så vi sammen sikrer det bedste match, siger Annette Lund.

For yderligere oplysninger, kontakt studiechef Annette Lund på mobil: 20 83 68 80.

Redaktionen afsluttet: 09.07.2018