Skip to main content
DA / EN

Entreprenørskab og globale udfordringer

I januar 2017 var SDU's sektion Technology Entrepreneurship and Innovation (TEI) med til at arrangere den 7. Internationale Leuphana konference om Entreprenørskab (LCE) i den tyske by Lüneburg.

Konferencen er en stor årlig event indenfor forskning af entreprenørskab og i år samlede konferencen mere end 300 forskere og udøvere fra hele verden, bl.a. Prof. h.c. Dr. Per Davidsson fra Queensland University of Technology (Australien), Prof. Jay Mitra fra Essex Business School (UK), Prof. Dr. Marco van Gelderen fra University of Amsterdam (Holland) og Florian Hoffmann, grundlæggeren af Do School Innovation Lab i Hamborg (Tyskland), der alle bidrog til konferencen med inspirerende indlæg.

Det overordnede tema for konferencen i år var ”Entreprenørskab og globale udfordringer”. Konferencedeltagerne var enige om, at moderne iværksættere står overfor en række problemer indenfor globaliserede økonomiske strukturer, og at håndtering af disse problemer kræver endnu stærkere tværfaglige indsatser såvel forskningsmæssigt som i praksis end tidligere.

Dette stemmer overens med SDU’s TEI sektions bidrag til LCE eventen: Organisering af en tværfaglig workshop med fokus på, hvordan fremtidige entreprenørskabsuddannelser i overbevisende, karismatisk pitching og præsentation kan drage nytte af samarbejde med eksperter i fonetik og digital tale-signal behandling. Det resulterede i en livlig og udbytterig diskussion, omkring hvordan akustiske analyser af forretningstaler og stemmeleje kan hjælpe os med at gå fra en traditionel (subjektiv) træning baseret på retoriske termer og instruktioner til at give forskere og entreprenører en mere objektiv, detaljeret og teknologisk anvendelig forståelse af, hvad overbevisende karismatisk tale faktisk betyder for forskellige grupper af tilhørere, kulturer og forretningsområder. SDU har en førende rolle indenfor innovationsledelse, entreprenørskab og akustisk baseret taleteknologi. Konferencen bidrog til en yderligere styrkelse af dette på internationalt niveau. 

 

For yderligere information kontakt Oliver Niebuhr, olni@sdu.dk telefon 6550 7649 eller Silke Tegtmeier, tegtmeier@mci.sdu.dk  telefon 6550 9201

Alexander Brem til LCE konferencen

Redaktionen afsluttet: 17.03.2017