Skip to main content
DA / EN

Drones4Safety rocker!

Prof. Emad Samuel Malki Ebeid og ph.d. studerende Nicolaj Hasthøj Malle testede succesfuldt dronernes evner til at overvåge højspændingsledninger og jernbaner på Aarhus Letbane. Dette markerer en væsentlig præstation i H2020 Drones4Safety-projektet.

Af Katarzyna Janus-Fiutowska, , 14-06-2023

Formålet med Drones4Safety (D4S) er at udvikle et system af autonome, selvopladende og samarbejdsdroner, der kan inspicere en stor del af transportinfrastrukturen i en kontinuerlig drift.

Denne test markerer en betydelig præstation i H2020 Drones4Safety Project (https://drones4safety.eu/), som er generøst finansieret med 3,5 millioner euro af EU i 2020. Som projektleder har Emad samarbejdet med 8 partnerorganisationer på tværs af 5 forskellige europæiske lande.
 
Ideen blev udløst af den tragiske katastrofe ved Genova-broens kollaps i Italien tilbage i 2018. Hvor vedligeholdelse og overvågning af kritisk infrastruktur fortsat er en arbejdskrævende, dyr og potentielt farlig opgave, mener teamet, at droner tilbyder en perfekt løsning.

"Ideen blev udløst af den uheldige hændelse. Droner kan strømline processen med at inspicere kritisk infrastruktur og forbedre sikkerheden markant.", understreger Emad. 

Den nylige test på Aarhus Letbane fungerer som et bemærkelsesværdigt skridt i retning af at udvikle autonome droner, der er i stand til at operere i udfordrende miljøer, der er utilgængelige for mennesker.

Se forskningsresultaterne og teknologisk potentiale i videoen.

Redaktionen afsluttet: 14.06.2023