Skip to main content
DA / EN
SDU

Visionær ny rektor for SDU

Dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU Jens Ringsmose bliver fra den 1. november 2021 ny rektor på Syddansk Universitet.

En enig bestyrelse har efter et grundigt rekrutteringsforløb med et stærkt ansøgerfelt besluttet at ansætte den 48-årige dekan Jens Ringsmose til at stå i spidsen for SDU i de kommende år. Med valget af Jens Ringsmose har bestyrelsen udpeget en rektor med et visionært blik for universitetets fortsatte udvikling i regionen, solid forsknings-, undervisnings- og ledelseserfaring samt indgående kendskab til organisationen.

  • En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står overfor med sit dybe kendskab til universitetet. Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region, udtaler bestyrelsesformand Niels Thorborg.  

Jens Ringsmose har siden 2019 været dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, hvor han har skabt synlige resultater, blandt andet fostret SDU’s samarbejde med Media City Odense og senest SDU’s Business School, der slog dørene op i september i år. Desuden har Jens Ringsmose været campusdekan i SDU Slagelse og SDU Esbjerg.

 

Ny rektor med SDU i blodet

Jens Ringsmose er oprindelig uddannet historiker på Syddansk Universitet, hvor han også har startet sin forskerkarriere med fokus på det forsvarspolitiske område. SDU har været gennemgående i Jens Ringsmoses karriere, der også tæller ansættelser ved Dansk Institut for Militære Studier og Forsvarsakademiet. Karrieren har udover faglig og ledelsesmæssig erfaring tillige resulteret i et stort nationalt og internationalt netværk, og har således klædt ham solidt på til at stå i spidsen for SDU, der siden 2019 har arbejdet strategisk med FN’s Verdensmål og en klar vision om at skabe værdi for og med samfundet og verdens udfordringer med bæredygtighed.

  • SDU er et regionalt forankret universitet, der leverer forskning og uddannelse på et højt internationalt niveau. Vi skal fortsat være enormt ambitiøse og kompromisløst stræbe efter allerhøjeste kvalitet, når vi uddanner, og når vi skaber ny viden. Det har været – og skal fortsat være – SDU's adelsmærke. Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem, udtaler Jens Ringsmose.

Privat er Jens Ringsmose bosiddende i Odense med hustru og tre børn. Han tiltræder stillingen som rektor på SDU den 1. november 2021, hvor han afløser Ole Skøtt, der siden den 1. august 2021 har fungeret som konstitueret rektor efter, at rektor Henrik Dam tiltrådte en stilling som administrerende direktør for Praktiserendes Lægers Organisation, PLO.

Portrætfoto af dekan Jens RIngsmose
Redaktionen afsluttet: 06.10.2021