Skip to main content
DA / EN

Navnenyt

Anerkendt forsker og fyrtårn i fælles beslutningstagning tildeles professorat

Karina Dahl Steffensen er pr. 1. februar 2023 blevet udnævnt til professor i Fælles Beslutningstagning på Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.

Hun har siden 2018 og frem til nu, været professor i klinisk onkologi. Karina Dahl Steffensen har siden 2014 været leder af Center for Fælles Beslutningstagning, og regnes for at være ét af fyrtårnene inden for området, nationalt såvel som internationalt.

Hun er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1999 og har indtil for nyligt haft sit virke som overlæge i onkologien, hvor hun har anvendt fælles beslutningstagning sammen med patienterne. Hun er derfor yderst erfaren i anvendelse af fælles beslutningstagning på både praktisk og teoretisk niveau.

Karinas forskerkarriere tog for alvor fart i 2008, hvor hun forsvarede sin Ph.d., og hun har sidenhen været vejleder på 18 ph.d. projekter, samt udgivet over 125 peer-reviewed videnskabelige publikationer. Hendes karriere afspejler hendes stræben efter at inddrage patienter og pårørende i vigtige beslutninger, der har stor betydning for deres livssituation.

Center for Fælles Beslutningstagning er hendes hjertebarn, og hendes primære domæne inden for Fælles Beslutningstagning er forskning inden for alle kliniske fagområder. Karina har en stor del af æren for at fælles beslutningstagning er blevet et ikke uvæsentlig buzzword, når snakken falder på fremtidens sundhedsvæsen, og professoratet i fælles beslutningstagning er, så vidt vides, det første i Danmark og Norden inden for dette fagområde.

Hun er optaget i Kraks Blå bog og sidder i Bestyrelsen for Nordea-fonden og Tietgenfonden. Hun er formand for Forskningsrådet på Sygehus Lillebælt og medlem af Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU-BK).

Privat bor Karina i Horsens med sin mand Jacob og sin datter, mens sønnen er bosiddende i Aalborg, hvor han studerer. Karina holder særligt af gastronomiske og kulturelle oplevelser og nyder at dele dem med familie og venner. Det gør sig gældende lokalt i Horsens, men også resten af landet og verden bliver flittigt besøgt. 

Et officielt tiltrædelsesseminar finder sted på Kolding Sygehus 8. november 2023. Tilmelding nødvendig.


Mød professoren

Karina Dahl Steffensen har siden 2018 og frem til nu, været professor i klinisk onkologi. Hun har siden 2014 været leder af Center for Fælles Beslutningstagning, og regnes for at være ét af fyrtårnene inden for området, nationalt såvel som internationalt.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 07.02.2023