Skip to main content
DA / EN

Forskningsområder

Forskning er en kerneydelse, og en integreret funktion i Klinisk Mikrobiologisk Afdelings arbejdsområder inden for laboratoriemæssig diagnostik, behandling og forebyggelse af infektioner på Sygehus Lillebælt og i sygehusets optageområde.

Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Vejle Sygehus er et forskningsaktivt klinisk speciale, som samarbejder med lokale og eksterne forskere og forskningsenheder. Forskning er en kerneydelse, og en integreret funktion i afdelingens arbejdsområder inden for laboratoriemæssig diagnostik, behandling og forebyggelse af infektioner på Sygehus Lillebælt og i sygehusets optageområde. KMA har regionsfunktion for flere epidemiologiske undersøgelser og infektioner.

Centrale forskningsområder

MRSA

Centrale forskningsområder har de senere år været epidemiologiske undersøgelser af MRSA med etablering af en MALDITOF ”typningsmetode” for MRSA og et regionalt MRSA overvågningssystem LIVA med tilhørende database med løbende registrering af alle fund af MRSA i Region Syddanmark.

HAIR

Infektionsovervågningssystemet HAIR er blevet udviklet til et regionalt system, og et større projekt med udvikling af et nyt modul til prædiktion af risiko for erhvervelse af urinvejsinfektion under indlæggelse og tidlig patientindividuel forebyggende indsats er igangsat baseret på Data-mining og maskinlæring.

Ph.d.-projekter

Ph.d.-projekter etableres løbende i samarbejde med andre forskningsenheder.Ph.d.-studier sker for eksempel inden for diagnostik og forebyggelse af GBS infektioner hos nyfødte og ny laboratoriemæssig diagnostik af Neuroborreliose.

 

Oversigt over vores publikationer

Sidst opdateret: 05.04.2023