Skip to main content
DA / EN

Forskningsområder

Om forskningen ved Kardiovaskulær og Renal Forskning

Kardiovaskulær og Renal forskning er dedikeret til at fremme forståelsen og behandlingen af kredsløbs- og nyresygdomme, som er globale sundhedsbyrder og førende årsager til dødsfald. Vores forskningsenhed er tværfaglig og beskæftiger sig med den normal-fysiologiske funktion og ved sygdom i hjertet, blodkarrene, nyrerne og organer, der er forbundet med kardiometaboliske sygdomme.

Centrale områder, der undersøges, omfatter forståelsen af grundlæggende fysiologiske processer og underliggende patofysiologiske mekanismer for forskellige kardiovaskulære og renale lidelser samt udvikling af innovative terapeutiske tilgange. Ved at studere de molekylære og cellulære processer, der styrer kredsløb- og nyrefunktion, sigter vores forskningsenhed mod at afdække ny indsigt i sygdomsprogression og potentielle interventionsstrategier.

På afdelingen integrerer vi grundforskning og klinisk forskning for at løse centrale forskningsspørgsmål. Dette opnås gennem et tæt samarbejde med det nærliggende hospital.

Oversigt over vores forskere og forskningsgrupper

Afdelingens publikationer

Læs om vores metoder og teknikker

Sidst opdateret: 05.04.2024