Skip to main content
DA / EN

E-sundhedsobservatoriet 2021

E-sundhedsobservatoriets årskonference afholdes den 12. og 13. oktober 2021 på Odeon i Odense.

E-sundhedsobservatoriet er en national konference, hvor sundhedsvæsenets it-aktører mødes, og den har været afholdt siden 1999. Konferencen har et særligt fokus på udvikling og drift af e-sundhed og har gennem de sidste 21 år udviklet en platform, hvor planlæggere, praktikere og klinikere mødes over 2 dage for at lære om det nye, der rør sig e-sundhedsmiljøet, nationalt såvel som internationalt.

E-sundhedsobservatoriet drives af forskere fra Aalborg Universitet og Syddansk Universitet og planlægningen foregår i tæt samarbejde med rådgivningsgruppen, som er sammensat af repræsentanter fra e-sundhedsområdet.

 Læs mere om konferencen her

Årets overordnede tema

COVID-19 som gamechanger af sundhedsvæsenet?

Det står klart for alle, at COVID-19 pandemien på et øjeblik har ændret præmisserne for sundhedsvæsenets kommende udvikling i forhold til tiden før den 11. marts 2020. Afstanden mellem beslutning og handling blev dramatisk forkortet. Beslutninger og processer, der tidligere tog mange og lange måneder, blev accelereret og omsat til umiddelbar handling. De sundhedsprofessionelle strålede trods ekstrem belastning, og udtalte, at de oplevede, at patienterne og behandlingen var i fokus. Sundhedsdata fik ny værdi, og sundhedsvæsenets dataanalyseenheder og Sundhedsdatastyrelsen leverede data. Alle aktører, såvel kommuner, almen praksis, sygehusene og leverandørerne har mærket forandringerne, og de har leveret. Nogle gange er det måske også gået lidt for hurtigt, og nye systemer er ikke designet på baggrund af koncepter, der indlejrer en forståelse af brugernes diversificerede kompetencer og behov. Et eksempel er bookingsystemet til vaccinationer, der i forhold til de ældre medborgere som målgruppe i skrivende stund lader noget at ønske.

SDU Sundhedsteknologi Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 3541

Sidst opdateret: 13.04.2021