Skip to main content

TEK-hold brillerer med Danmarks bedste iværksætterideer

To hold med ingeniørstuderende og ansatte fra TEK løb af med førstepræmierne i hver sin kategori plus publikumsprisen, da Venture Cup afholdte finale.

Jubel, klapsalver og pift lød fra publikum, da RoboWeed Support vandt førstepladsen i kategorien Cleantech and Environment.

”Holdet har vundet, fordi ideen har en klar forretningsplan, et stort potentiale og en kort vej til at blive realiseret,” lød det fra dommerpanelet, da de præsenterede vinderideen.
RoboWeed Support er et digitalt system, der formindsker forbruget af sprøjtemidler med 40%. Dermed sparer landmanden penge og skåner miljøet.

Mindre pesticider i landbruget
Gruppen, der primært består af forskere fra TEK, har deltaget med et stort engagement i konkurrencen.

”Vi har været i gang med ideen i to år og søgt midler andre steder – og nu lykkes det. Vi har allerede fået kontakt til en Venturefond, der tror på ideen, så nu skal vi omstille tankerne til virksomhedsregi,” siger lektor Rasmus Nyholm Jørgensen fra Institut for Kemi-, Miljø- og Bioteknologi.

”Vi mener, at vores teknologi er et vigtigt led, hvis landbruget skal opfylde regeringens nye krav om at sænke pesticidforbruget i Danmark. Med vores ide kan vi reducere forbruget ca. 40% uden, at landmanden skal ud at investere i en ny sprøjte,” siger han og fortsætter:

”Førstepladsen er et stort skulderklap. Samtidig har vi taget vores egen medicin, fordi vi altid motiverer vores studerende til at innovere, arbejde i teams, lave forretningsplaner og i sidste ende deltage i Venture Cup.”

Smartere indkøb for kunder og forretninger
Butiksiden.dk hedder PDI-studerende Thomas Christian Olesens idé, som blev kåret med førstepladsen i kategorien People and Society og vandt ydermere publikumsprisen People's Choice.

”Butiksiden.dk er en online platform, der hjælper den miljøbevidste kunde, der også er ude efter gode tilbud. Hvert år spilder man mere end 300.000 tons spiseligt mad – det, der svarer til 300.000 tons små biler. Det er et problem for miljøet, men også et stort tab for sælgerne,” siger Thomas Christian og fortsætter:

”Butiksiden.dk er et app-system til både butikker og forbrugere, så begge lynhurtigt kan dele information om mad, der nærmer sig sidste holdbarhed og derfor er ekstra nedsat i pris.”

Med anerkendelsen fulgte 25.000 kr. til vinderholdene i hver kategori plus 25.000 kr. ekstra for at være publikums favorit.

På billedet ses holdet bag Roboweed Support, som er de seks midterste fra venstre: Rasmus Jørgensen, Henrik Midtiby, Keld Kjærhus Bertelsen, Morten Laursen, Poul Erik Vesterløkke og Thomas Giselsson. 

For mere information 
Thomas Christian Olesen, Product Development and Innovation-studerende: christian@butiksiden.dk / mob. 21247481

Om Venture Cup Idea Competition
Venture Cup Idea Competition er en landsdækkende iværksætterkonkurrence, hvor studerende og forskere siden år 2000, har haft mulighed for at styrke deres idé og udvikle den til en investeringsklar forretningsplan.

Redaktionen afsluttet: 25.01.2013