Skip to main content

Få den teknologiske idé ud over rampen

I tre dage sætter TEK – sammen med anerkendte eksperter – spot på, hvordan de studerende kan blive klædt endnu bedre på til at arbejde med entreprenørskab, iværksætteri og teknologisk innovation.

Ingeniører fra SDU står bag flere teknologiske virksomheder, som fx udvikler robotteknologi til industrien, app’s til handicappede eller avancerede systemstyring til rengøringsbranchen. Og det skal vi have mere af. 

Derfor inviterer TEK studerende og ansatte til oplæg og seminar om teknologi- og innovationsledelse den 8.-10. april, hvor Tony Bailetti, der er professor ved Carleton University i Canada, besøger fakultetet.

Bailetti er berømt for at have skabt et uddannelsesmiljø, der gør de studerende til dygtige iværksættere, der har stor succes på med deres teknologiske ideer på det internationale marked. Han er også leder af det anerkendte uddannelsesprogram Technology Innovation Management (TIM).

Kick-off for studerende
I løbet af de tre dage fortæller Bailetti om teorien og metoderne bag TIM. Første session er mandag morgen, hvor PDI- såvel som andre ingeniørstuderende har mulighed for at høre om, hvordan de kommer ud over rampen og får kommercialiseret deres ideer.
Samtidig får de studerende også selv lejlighed til at prøve kræfter med iværksætteriet og få feedback på deres businesscases.

To gæstetalere til åbent seminar
Tirsdag eftermiddag har alle interesserede mulighed for at høre to oplæg om innovation, teknologisk udvikling og forretningsmuligheder: Tony Bailetti taler om ’Technology entrepreneurship in the university: Mission possible!’ og konsulent Kim Peter Jørgensen holder oplægget ’Conceptions and misconceptions of value engineering: Capturing value from technology development projects’.

Bailetti vil fortælle om, hvordan de på universitet i Carleton arbejder med en ekstrem bred tilgang, som også inkluderer samarbejde med virksomheder, når de studerende skal klædes på til at blive innovative iværksættere, der kan begå sig på den globale scene. 

Kim Jørgensen tager en anden vinkel på emnet og fokuserer bl.a. på, hvordan man kan fastholde og styrke værdien fra de teknologiske udviklingsprojekter og måle deres succes.

Om arrangementet
Dato: 8.-10. april 2013.
Sted: Det Tekniske Fakultet, Niels Bohrs Allé 1.

Arrangementet er støttet af Det Tekniske Fakultet som led i projektet De Studerende i Centrum.

For mere information kontakt
lektor Søren Jensen på soj@iti.sdu.dk / 6550 7513
Stoyan Tanev på tan@iti.sdu.dk / 6550 7518

Redaktionen afsluttet: 21.03.2013