Skip to main content

Interaction Design-studerende imponerer i Berlin

Fire ingeniørstuderende fra Mads Clausen Instituttet har igen med stor succes præsenteret deres forretningsidé. Denne gang for verdens førende medicinalvirksomhed, Bayer Pharma.

I mandags fik fire Interaction Design-studerende en uventet mulighed for at præsentere deres forretningsidé ANASdesign for verdens førende kemi- og medicinalvirksomhed, tyske Bayer Pharma. Det skete i forbindelse med et stort arrangement for iværksættere og investorer i Berlin.

Netværk gennem sommerskole
De fire studerende er i Berlin på en uges sommerskole for unge iværksættere. Det seneste år har de ved siden af studierne arbejdet med udvikling af velfærdsteknologiske redskaber til diagnosticering og træning af neuro-degenererende sygdomme som fx parkinsons sygdom og demens. Gennem samarbejdet har de startet virksomheden ANASdesign.

Kenneth Madsen, der er én af stifterne af ANASdesign, er begejstret for muligheden for at deltage i sommerskolen:
”Netværk er en helt central del af det at starte en virksomhed. Ugen her i Berlin giver os en unik mulighed for at netværke – både med danske og tyske studerende, men også med virksomheder,” siger han og fortsætter:
”Det er enormt spændende og lærerigt at arbejde med sin egen idé på den måde.”

Imponerede i Berlin
Med ANASdesign har firkløveret allerede vundet flere innovationskonkurrencer i det Syddanske. Til konkurrencen i Berlin leverede de en velforberedt pitch, hvor de kort og præcist præsenterede deres idé og dens muligheder for at blive til en forretning – og dermed blev de udvalgt til at komme på scenen og præsentere idéen på 2 minutter foran et publikum på 260 personer.
Det gjorde de så overbevisende, at Bayer Pharmas direktør efterfølgende kom forbi og gav dem et stort klap på skulderen.

Netværker og udvikler idéer
I alt er 40 danske studerende fra Syddansk Universitet, Universiteterne i Flensborg og Kiel samt Fachhochschule i Flensborg i Berlin i denne uge. De har alle valgt at bruge den sidste uge af sommerferien på at deltage i en international entrepreneurship Summer School, hvor de hver især arbejder med deres egen forretningsidé.

På billedet ses tre af de fire studerende, der har startet virksomheden ANASdesign: René Lund (til venstre), Kenneth Madsen ved skærmen og Frederik S. Nielsen (til højre).

Mere information kontakt
Kenneth Madsen, CEO Design på tlf.: +45 3140 7946

Summer School er en del af SDU Challenge samt projektet SPICE (Student program for innovation and entrepreneurship) som er initieret af IDEA Entrepreneurship Centre ved Syddansk Universitet og er delvist finansieret af EU Interreg-midler.

Redaktionen afsluttet: 28.08.2014