Skip to main content

Vandt 10.000 kr. for bedste forretningsidé

PDI-studerende Lars Limkilde Svendsen løb af med sejren og de medfølgende 10.000 kr., da afdelingen for Teknologioverførsel afholdt konkurrence i forretningsmuligheder.

Undersøg de kommercielle muligheder for en af Syddansk Universitets nye teknologier og lav en business plan. Sådan lød udfordringen, som Lars Limkilde Svendsen ikke kunne stå for. Og som gevinst fik han en masse ny viden og erfaring, konstruktiv feedback på sit projekt og ikke mindst de 10.000 kr., som førstepræmien lød på.

Grøn teknologi til landbruget
Han valgte at lave en business-case på MoDiCoVi, der er en patenteret teknologi baseret på computer vision.

”MoDiCoVi bruges til præcisionssprøjtning af ukrudt på marker. Ved at montere kameraer på sprøjtebomme til landbrug kan man ramme ukrudtet præcist, så man faktisk reducerer herbicidforbruget med op til 90%. Dermed bliver landbruget mere miljøvenligt og kunderne kan samtidig spare penge i forbrug,” siger Lars, der i sit projekt også fandt frem til, at det er rentabelt for eksempelvis maskinstationer at investere i den nye metode.

”Jeg analyserede teknologiens muligheder og det økonomiske grundlag, og derefter så jeg på mulighederne for at markedsføre teknologien.” Han konkluderede, at næste skridt skulle være at få produktet ud på markedet via allerede eksisterende firmaer.

Lærerigt skulderklap
Både de 10.000 kr. og chancen for at blive udfordret fagligt, fristede Lars:

”Det har været super lærerigt at deltage i konkurrencen. Jeg er blevet klogere gennem hele processen, fordi projektet handlede om at udvikle en business plan, hvilket jeg ikke har arbejdet så meget med tidligere." Som PDI-studerende er Lars vant til at arbejde med produktudvikling og nød derfor konkurrencens målrettede fokus på udvikling af business planen. 

”Jeg vil helt klart anbefale andre at deltage i konkurrencen, fordi det tilføjer noget ekstra til undervisningen, og det motiverer til at arbejde mere intenst med opgaven,” siger han og fortsætter:

”Jeg har også været rigtig glad for al den konstruktive feedback, jeg har fået af dommerne. Og så er det selvfølgelig et stort skulderklap at vinde konkurrencen.”

På billedet ses Lars Limkilde Svendsen (med checken) sammen med dommerpanelet, øvrige finalister og arrangørerne.

Konkurrencen, kaldet RBOC, gik ud på, at deltagerne skulle undersøge de kommercielle muligheder for en af Syddansk Universitets nye teknologier.

For mere information kontakt
Rasmus Køhler Fischer, Afdelingen for Teknologioverførsel
Tlf. 6550 1084 / mobil 6011 1084

Redaktionen afsluttet: 12.11.2012