Skip to main content
DA / EN

Ny adjungeret professor skal være med til at sikre huse i storm

Direktør Svend Ole Hansen er tildelt titlen adjungeret professor på Det Tekniske Fakultet. Han skal være med til at bygge en forskningsgruppe op omkring, hvordan vibrationer påvirker bygninger og broer.

’Kom og se en bro svinge i vores vindtunnel.’ Sådan reklamerer direktør Svend Ole Hansen for åbent hus, når han i begyndelsen af december fejrer 25 års jubilæum som direktør for virksomheden Svend Ole Hansen ApS. I 25 år har hans virksomhed testet store konstruktioner i vindtunneller.

De kompetencer kommer nu Institut for Teknologi og Innovation på Det Tekniske Fakultet til gavn. Svend Ole Hansen er blevet tildelt titlen som adjungeret professor med tilknytning til forskningsgruppen inden for Strukturel Dynamik. Gruppen skal blandt andet forske i, hvordan vibrationer fra belastninger som vind eller trafik påvirker bygninger og konstruktioner.

Udvider med vindtunneller i USA
Siden Svend Ole Hansen blev civilingeniør og ph.d. i Wind Engineering har han specialiseret sig inden for eksperimentelle målinger fra vindtunneller. Og han har netop udvidet virksomheden med to store vindtunneler i Burlington, Vermont i USA.

Siden 2006 har han undervist på Institut for Teknologi og Innovation, blandt andet i faget Wind and Person Loads, og han har været medvejleder på specialeprojekter og ekstern medvejleder for et ph.d.-projekt.

Ved siden af sin erhvervskarriere har Svend Ole Hansen også vedligeholdt sine forskerkompetencer ved at publicere i flere videnskabelige tidsskrifter. Opbygningen af forskningsgruppen Strukturel Dynamik får derfor både gavn af Svend Ole Hansens viden fra erhvervslivet, men også fra forskning.

Redaktionen afsluttet: 22.11.2013