Skip to main content
DA / EN

Millioner til virksomhed bag kunstige knogler

Med en investering på fem millioner kroner har iværksætterne bag virksomheden Particle3D fået penge til at videreudvikle deres opfindelse: Knogleimplantater, som går i ét med kroppen.

Af Birgitte Dalgaard, 07-08-2018

Af Birgitte Dalgaard, bird@tek.sdu.dk

”Nu har vi fået ro på til at udvikle vores produkt og forretning.” Det siger co-founder af Particle3D, Casper Slots ovenpå nyheden om, at innovationsmiljøet PreSeed Ventures sammen med flere business angels har valgt at investere 5,1 millioner kroner i virksomheden.

De kunstige knogler groede ud af et bachelorprojekt. Casper Slots og Martin Bonde Jensen læste til civilingeniør i velfærdsteknologi på Syddansk Universitet og blev af deres vejleder Morten Østergaard Andersen sat i kontakt med en kæbekirurg på Odense Universitets Hospital.Kæbekirurgen Torben Thygesen havde et problem. Titanium-implantater var ikke gode nok, når kæber skulle rekonstrueres efter for eksempel kræft. Han efterlyste et materiale, som er nemmere at forme, kan 3D printes, og som kroppen accepterer.

Opbygger laboratorium

Nu står de to tidligere ingeniørstuderende og deres vejleder med et knoglemateriale, som i dyreforsøg har vist, at marv og blodårer gendannes i de kunstige knogler, mens de over tid opløses og omdannes til levende knogle. Samtidig har de 5,1 millioner kroner til at køre nye forsøg og bygge virksomheden Particle3D op.

- Particle3D er lige flyttet i egne lokaler her i Odense, og vi skal nu til at bygge et laboratorium op fra bunden. Blandt andet skal vi udvikle en 3D printer, siger lektor og co-founder Morten Østergaard Andersen.

Den næste milepæl i virksomheden Particle 3D bliver at opbygge organisationen og bestyrelsen. Men opbygningen af virksomheden skal balanceres med, at de unge fyres familier også er i udvikling. Både Casper Slots og Martin Bonde Jensen er begge nybagte fædre.

- Da jeg fik min dreng var kontraktforhandlingen lige ved at blive afsluttet. Det er hårdt arbejde, vi har ikke meget fritid til at koble af, men det er sådan det er. Omvendt prøver vi at udnytte, at vi kan være fleksible, siger Casper Slots.

På billedet ses Morten Østergaard Andersen, Casper Slots og Martin Bonde Jensen

Redaktionen afsluttet: 07.08.2018