Skip to main content

Forsker fra MCI får 500.000 kr. til forskningsprojekt

Adjunkt James Hoyland modtog fredag d. 8. februar 500.000 kroner af BHJ-Fonden. Pengene skal gå til et forskningsprojekt, der skal gøre det enklere og hurtigere at udføre biologiske og kemiske prøver.

Den 8. februar modtog MCI-forsker James Hoyland 500.000 kr. fra BHJ-Fonden. Donationen skal gå til hans forskningsprojekt, der kan være med til at øge fødevaresikkerheden og give hurtigere testsvar på sygehusene.

Test til virksomheder og sygehuse
”Vi kender de små tests, som fx gør det muligt selv at tjekke, om man er gravid. Men i virksomheder og på sygehuse er det ikke så enkelt: De fleste prøver skal gennem flere komplicerede processer i et stort laboratorium og mange processer for at få et egnet prøvesvar. Og det vil jeg gerne lave om på,” siger James Hoyland og fortsætter:

”Jeg har allerede lavet et lille apparat, hvor ansatte kan teste madvarer for skadelige bakterier helt nede ved produktionslinjen og dermed effektivisere kvalitetskontrollen.”

Færdigt produkt inden længe
Målet er at udvikle mange forskellige testmoduler, der kan blive samlet i en slags værktøjskasse, hvor den enkelte virksomhed kan kombinere modulerne på tværs. På den måde får virksomhederne deres eget unikke system, som kan teste netop deres produkter.
”Jeg håber og tror, at vi med midlerne fra BHJ-Fonden kan stå med et færdigt produkt i løbet af et års tid,” siger James Hoyland.

For mere information kontakt
Adjunkt James Hoyland, Mads Clausen Instituttet, tlf. 6550 1226, e-mail: james@mci.sdu.dk

Fakta om BHJ-Fonden
BHJ-Fonden blev oprindeligt stiftet som en erhvervsdrivende fond, der skulle støtte virksomheder under BHJ Holding A/ S. Fonden har de seneste fem år markeret sin årsdag ved en festlighed på Alsion, hvor den donerer et millionbeløb, som kommer de studerende og ansatte på SDU i Sønderborg til gode.

Redaktionen afsluttet: 21.02.2013