Skip to main content
DA / EN

Søren Hassing modtager ærefuld optikpris

Sidste måned modtog lektor Søren Hassing fra Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi en stor pris for sit arbejde inden for optik.

Søren Hassing modtog en yderst ærefuld pris fra Danish Optical Society (DOPS) under en ceremoni, der blev afholdt 14. november på forskningsfaciliteterne på Risø DTU.

DOPS Senior-prisen er en særlig anerkendelse, der gives til individer, der har gjort en stor indsats inden for optik over en længere periode. I modsætning til DOPS-prisen bliver Senior-prisen ikke nødvendigvis uddelt hvert år. Kandidater til prisen kan foreslås til DOPS bestyrelse. Det er første gang, en forsker fra SDU modtager Senior-prisen.

"Det er godt for SDU og vore ingeniøruddannelser at en SDU-medarbejder modtager en sådan pris, idet DOPS også har medlemmer fra industrien. På den måde sætter prisen fokus på universitetet," siger Søren Hassing.

40 års erfaring med forskning og undervisning

Fakta om DOPS

The Danish Optical Society (DOPS) er en professional organisation af personer, institutioner og firmaer, der arbejder med optik i Danmark. DOPS blev grundlagt i 1986 og har fra starten været det vigtigste forum i Danmark for aktiviteter, der relaterer sig til det videnskabelige og tekniske aspekt af optik.

 
DOPS er en uafhængig, dansk, professionel organisation, der varetager interesserne for den optiske forskning og dens applikationer. Den styres af en bestyrelse valgt på den årlige generalforsamling.

Baggrunden for både nomineringen og tildelingen af prisen til Søren Hassing skal findes i hans lange og banebrydende indsats inden for optik. Med omkring 40 års erfaring med undervisning i ingeniørvidenskab i forskellige sammenhænge på SDU, har han været omkring en bred vifte af emner på alt fra gymnasie- til universitetsniveau:

  • Klassisk fysik
  • Analytisk mekanik
  • Kvantefysik
  • Statistisk mekanik
  • Molekylær kvantefysik
  • Optisk spektroskopi
  • Klassisk elektromagnetisme
  • Kvante-elektrodynamik
  • Klassisk optik.

Søren Hassing tog sammen med tidligere Lektor og Institutleder Ole Sonnich Mortensen, Fysisk Institut, SDU initiativ til at få oprettet civilingeniøruddannelsen i Fysik og Teknologi og de fik uddannelsen implementeret.

Hans forskning har fokuseret på molekylær fysik og teoretiske og eksperimentelle aspekter af Ramanspredning, som er den uelastiske spredning af fotoner i lys. De seneste fem år har hans fokus været på den såkaldte Surface Enhanced Raman Spectroscopy med særligt opmærksomhed på mængden og typen af molekylær information, der opnås, når et molekyle bliver absorberet af en nano-struktureret metaloverflade. Inden for Ramanspektroskopi arbejder han med forskellige applikationer i områderne fødevarekvalitet og -sikkerhed (f.eks. pesticider på frugt) og kræftdiagnoser.

DOPS Seniorpris kom med en check på 4.000 kroner.

 

Redaktionen afsluttet: 08.12.2014