Skip to main content

Kåring af bedste projektidé

Tre måneders slid kulminerer til årets Experts in Teams finale torsdag d. 12. december, hvor de studerende præsenterer deres projekter for et dommerpanel, der kårer det bedste løsningsforslag.

I løbet af efteråret har alle ingeniørstuderende på 5. semester arbejdet med projekter på tværs af studieretninger som del af ’Experts in Teams’. De har løst konkrete udfordringer inden for bl.a. velfærdsteknologi, iværksætteri, grøn energi og droner.

Grupperne har bl.a. opfundet en app til kostvejledning, en ny metode til at måle atleters væskebalance og en løsning til at undgå højresvingsulykker. Andre studerende viser, hvordan man kan rense spildevand med alger, bruge mini-droner til at tage blodprøver på vilde dyr eller finde nødstedte i vand.

2 minutters pitch
Torsdag d. 12. december står den store finale, hvor de studerende præsenterer resultatet af deres arbejde for et dommerpanel.
Det gør det ved at lave en to-minutters veloplagt og skarp præsentation, også kaldet en pitch.

Dommerne består af repræsentanter for virksomheder og af undervisere. De vurderer bl.a. løsningen ud fra, hvor originalt produktet er – både i forhold til teknologi og design – og i forhold til markedspotentialet.

Udvikling af faglige og personlige kompetencer
Et af målene med Experts in Teams er, at de studerende både bliver klogere på sig selv og andre gennem projektet:

”Jeg håber, at deltagerne får en øget bevidsthed om deres egne kompetencer. Ofte giver det en aha-oplevelse, når man opdager, at medstuderende fra andre retninger ikke kan det samme, som en selv – og omvendt,” siger lektor Charlotte Pedersen og fortsætter:

”Samtidig får de studerende en værktøjskasse, hvor de lærer at tænke kreativt. De får også en grundlæggende forretningsforståelse, som er utrolig vigtigt. Det nytter ikke noget at udvikle smart teknologi, hvis man ikke kan anvende den, og hvis kunden ikke vil betale for det.”

Se programmet for dagen.

Billedet er fra Experts in Teams 2012.

For mere information
Lektor Charlotte Pedersen, Institut for Teknologi og Innovation, tlf. 6550 7513

Fakta om Experts in Teams
Cirka 230 ingeniørstuderende deltager og melder sig ind på de 6 fiktive virksomheder, som hver især har nogle rigtige virksomheder som samarbejdspartnere.

Redaktionen afsluttet: 06.12.2013