Skip to main content
DA / EN

Akustik-kongres røfler DR’s koncerthus

Den 18.-20. juni er Syddansk Universitet vært for en international kongres for akustik. Blandt talerne er lydingeniøren bag Sydneys Opera House, som sætter akustikken i de danske koncertsale under kritisk lup.

Kongressen, der hedder Baltic Nordic Acoustic Meeting 2012, BNAM2012, tiltrækker akustikere og andre videnskabsfolk fra hele Europa.

”Kongressen er særlig anerkendt, fordi der er en virkelig god kontakt mellem universiteterne og erhvervslivet, og fx er mange konsulentvirksomheder repræsenteret foruden universiteterne. I de nordiske lande og i Danmark især har man fra alle sider nydt godt af de tætte bånd mellem forskning og anvendelse,” fortæller lektor ved Syddansk Universitet, Peter Møller Juhl, der er hovedmanden bag kongressen.

DR’s koncerthus under kritisk lup
En af verdens mest anerkendte forskere i koncertsales akustik, Anders Christian Gade, diskuterer i det store plenumforedrag tirsdag d. 19. juni kl. 9.00 akustikken i de nyere danske koncertsale, hvor han blandt andet forholder sig kritisk til DR’s meget omdiskuterede koncertsal.

Dette foredrag lægger op til en anden internationalt berømt taler, Niels Vilhem Jordan, som er kendt for at stå bag det akustiske design af Sydney Opera House (sammen med sin far) og en lang række andre store opera- og koncertsale.

”Jordan har bebudet et kritisk foredrag om akustikken i de store danske koncertsale. Han præsenterer også et skarpt syn på DR’s meget dyre offentligt betalte koncerthus, som blandt eksperter er blevet kritiseret for akustiske mangler,” siger Peter Møller Juhl, der selv er internationalt anerkendt ekspert i akustik, og blandt hovedkræfterne i uddannelsen af akustikingeniører på Syddansk Universitet.

Niels Vilhem Jordan er på talerstolen tirsdag d. 19. juni fra kl. 11.40 med foredragene ’45 years in acoustics: A personal account’ og ’Whatever went wrong in Copenhagen?’

For mere information kontakt:
Lektor Peter Møller Juhl fra Institut for Teknologi og Innovation på tlf. 6550 7423 og pmjuhl@iti.sdu.dk

Om BNAM d. 18.-20. juni 2012 på Syddansk Universitet, Campusvej, Odense
BNAM arrangeres på skift af de Nordiske lande og foregår således i Danmark hver 10. år. At Odense af Dansk Akustisk Selskab er udset som vært for BNAM i Danmark er en anerkendelse af det akustiske miljø, der er på Syddansk Universitet.
BNAM har allerede tiltrukket mere end 100 deltagere.

Se detaljer og program på www.bnam2012.com

Redaktionen afsluttet: 11.06.2012