Skip to main content
DA / EN

Årets underviser tryllebinder publikum

Lektor Bjarne Schmidt fra Mads Clausen Instituttet blev d. 4. oktober kåret som årets underviser ved Det Tekniske Fakultet.

Titlen som Årets underviser på TEK 2013 gik til lektor Bjarne Schmidt fra Mads Clausen Instituttet, der blandt andet blev rost for sin fremragende undervisning af ingeniørstuderende i fysik og matematik i Sønderborg. Sammen med den flotte titel følger 25.000 kr.
Prisen blev traditionen tro uddelt, da Syddansk Universitets afholdte årsfest d. 4. oktober.

Stort skulderklap fra de studerende
Bjarne Schmidt er meget værdsat af de studerende, som bl.a. beskriver ham som værende en fagligt dygtig, humoristisk, kreativ, hjælpsom og ikke mindst inspirerende underviser – kort sagt en superformidler. Han er kendt for at altid at være til stede for de studerende, og der findes ingen dumme spørgsmål i Bjarne Schmidts verden.

I Indstillingen, der kommer fra studerende og studienævnet, fremgår det også, at Bjarne Schmidt besidder en særlig evne til at formidle det ofte vanskelige stof på en pædagogisk og entusiastisk måde. Han formår at fange alles opmærksomhed og nærmest tryllebinde tilhørerne med finurlige eksperimenter og skæve indfald.

Skaber godt studiemiljø
Foruden det store engagement i undervisningen er Bjarne Schmidt også med at præge instituttets fællesaktiviteter – eksempelvis med deltagelse i planlægningen af Naturvidenskabsfestivalen.
Bjarne Schmidt er tidligere blevet anerkendt for sine formidable undervisningsevner, idet han som den eneste underviser har modtaget BHJ Fondens undervisningspris to gange, i 2009 og 2011.

For mere information kontakt
Lektor Bjarne Schmidt, tlf. 6550 1608 / bschmidt@mci.sdu.dk  


Bjarne Schmidt er uddannet cand.scient. i fysik og matematik fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet i 1992. I 1993 blev han ansat på Alssund Gymnasiet i Sønderborg. Bjarne Schmidt har også været ekstern lektor ved Instituttet for Grænseregionsforskning på SDU i Sønderborg. I 2008 blev han udnævnt til lektor ved Mads Clausen Instituttet.

Redaktionen afsluttet: 07.10.2013