Profermin

Mennesker med kronisk leversygdom og arvæv i leveren (skrumpelever) har brug for mere og bedre ernæring end leverraske. Det har de, fordi slimhinden i tarmen ikke fungerer optimalt og fordi kroppen forbrænder æggehvidestof (protein).
Vi vil derfor i projektet Profermin undersøge, hvad der er det bedste kosttilskud til mennesker med alkoholrelateret kronisk leversygdom: Et probiotikum (Profermin®), der fremmer udviklingen af gode bakterier i tarmfloraen eller en ernæringsdrik (Fresubin®), der indeholder den optimale sammensætning af energi og protein. Tidligere studier har vist, at probiotika muligvis kan forbedre tarmfunktionen, sådan at der kommer mindre betændelse fra tarmen over til leveren. Det kan være med til at beskytte leveren og give den tid til at helbrede sig selv. Andre studier har vist, at et kosttilskud rigt på protein (æggehvidestof) forbedrer overlevelsen og livskvaliteten hos mennesker med skrumpelever.
 
Vi ønsker derfor at lave et lodtrækningsforsøg blandt mennesker med alkoholrelateret leversygdom for at undersøge hvordan probiotika og ernæringsdrik påvirker tarmfloraen og leveren, og om den ene type virker bedre end den anden type til at dæmpe arvævsdannelsen i leveren.
 
Hvis du er interesseret i at deltage kan forsøgsansvarlig læge Suganya Jacobsen kontaktes på telefon: 29176951 eller suganya.jacobsen@rsyd.dk

 

Intereseret i at deltage?

Kontakt læge Suganya Jacobsen på mobil 2917 6951 eller på mail.

Mail

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 668031

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Acceptér cookies