Skip to main content

Horsens Lærde Skoles Bibliotek

Horsens Lærde Skoles Bibliotek, ca. 5.500 bind, primært om teologi og klassisk filologi, udgivet før 1900. Deponeret hos Odense Universitetsbibliotek i 1980, og doneret til Syddansk Universitetsbibliotek i 2019. 
    
Biblioteket stammer fra Horsens Lærde Skole, og blev oprettet sammen med skolen i 1745. I 1925 var bogsamlingen, gennem mange forskellige velgørere, vokset til omkring 30.000 bind. Biblioteket blev, efter udskilningen fra Horsens Statsskole i 1980, delt mellem Sydjysk Universitetscenters Bibliotek i Esbjerg og Statsbiblioteket. Statsbiblioteket fik primært litteratur om teologi og klassisk filologi, mens biblioteket i Esbjerg fik det meste af den humanistiske og samfundsfaglige del af samlingen. SUC indgik senere i SDU.

Tilgængelighed
Som specificeret kvittering for samlingen udarbejdede SUC en bogregistrant bestående af titelbladene i bøgerne. Den er organiseret således, at den samtidig fungerer som et emnekatalog ordnet efter folkebibliotekernes decimalklassedeling 4. udgave og som et alfabetisk katalog.

Sidst opdateret: 19.02.2024