Institut for Matematik og Datalogi

Velkommen til Institut for Matematik & Datalogi. Her har vi samlet det bedste inden for forskning, uddannelse og studiemiljø i matematik og datalogi i vores afdeling af SDU.

Forskning

Medarbejderne på Institut for Matematik og Datalogi er højt specialiserede inden for hver deres felt. Vores forskere skaber blandt andet ny viden om algoritmer, diskret gitterfeltteori, optimering, analyse, numerisk analyse, dataanalyse, statistik og meget mere, og vi samarbejder med andre faggrupper på SDU og med forskere i hele verden om både grundforskning og anvendt forskning.

Instituttet huser desuden Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring, der sammen med regionale partnere udvikler efter- og videreuddannelse for lærere. Instituttet huser også SDU eScience Center, som udvikler og driver moderne cloud-teknologi og supercomputeren ABACUS.

Uddannelser

  • Bachelor- og kandidatuddannelser i Anvendt matematik, Datalogi, Matematik og Matematik-Økonomi
  • Kandidatuddannelse i Data Science
  • Erhvervskandidatuddannelse i Datalogi
  • Masteruddannelse i Naturfagsundervisning
  • Masteruddannelse i Matematik
  • Ph.d. i Datalogi, Matematik, Statistik, og Naturvidenskabelig og Matematisk Uddannelse

Samarbejde med erhvervslivet

Erhvervslivet nyder også godt af vores viden, og vi samarbejder for eksempel aktivt med danske tech-virksomheder, både i form af samarbejde om udvikling af ny teknologi og i projektet SDU Talent Fellowship. Her formidles kontakten mellem dygtige studerende og virksomheder med ledige studiejobs.

På den måde er vi med til at sikre erhvervslivet arbejdskraft ud i fremtiden.

Det sker på IMADA

Kalender

Sket på IMADA

Nyheder