Skip to main content

Ingeniørpraktik for grundskoleelever

Ingeniørpraktik for grundskoleelever er en fremragende måde at få lidt mere indsigt i, hvad det vil sige at læse til ingeniør og se, hvad universitetet er for et sted. Unge mennesker, der allerede studerer et ingeniørfag på Syddansk Universitet har planlagt en eller to dage, hvor I snuser til forskellige vinkler af ingeniørstudiet og prøver forskellige praktiske ting af.  De studerende vil fortælle dig om, hvor mange muligheder der er, hvis man vælger at læse til ingeniør. Der er både mange forskellige uddannelsesretninger og også mange forskellige karrieremuligheder, når man er færdiguddannet som ingeniør. 

Ingeniørpraktikken er tiltænkt 8.-10. klasser og det foregår på ingeniøruddannelserne i både Odense og Sønderborg. Forløbene er lidt forskellige, så nedenfor kan du læse nærmere om, hvordan det foregår i de to byer:

Odense 

Klassetrin: 8.-10. klasse
Tidspunkt: Mandag-tirsdag i uge 46 (11-12/11/2024)
Deltagerantal: max 30 elever
Kontakt: mhoy@tek.sdu.dk eller tlf. 65 50 73 34

Sønderborg

Klassetrin: 8.-10. klasse
Tidspunkt: 1 dag, 2 gange årligt i uge 11 og uge 45 (09/11/2023, 14/3/2024)
Deltagerantal: 25 elever pr. hold
Kontakt: Engineeringsonderborg@tek.sdu.dk eller på tlf. 6550 1651

Tilmelding:
I Odense tilmelder man sig praktikken via UU-vejlederen på sin egen skole, som kontakter SDU via de ovenfor anførte kontaktoplysninger. Pladserne tildeles som udgangspunkt efter først-til-mølle princippet, dog med forbehold for at SDU ønsker et hold af deltagere, der er sammensat af elever fra forskellige skoler. Det kan derfor være nødvendigt at sætte en begrænsning på, hvor mange deltagere der kan tilmeldes fra en enkelt skole.

I Sønderborg tildeles pladserne på praktikken via House of Science, der har repræsentanter på kommunens skoler.  Skolernes UU-vejledere informerer om forløbet på de enkelte skoler, og elever, der interesserer sig for, og er dygtige til, naturvidenskab og teknik, har mulighed for at melde sig til. Er du elev, og interesserer du dig for naturvidenskab og teknik, kan du henvende dig til din skoles House of Science-repræsentant for mere information og tilmelding. Praktikken i Sønderborg i uge 45 er samtidig en del af samarbejdet med Engineeringday.dk

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden. Engineering Day foregår i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus og Insero.

 

Sidst opdateret: 26.02.2024