Skip to main content

Lær at udvikle teknologier og intelligente systemer, der kan hjælpe både syge og raske, unge og ældre

Aldrig før har der været så stort fokus på velfærd og teknologi blandt borgere og politikere. Derfor kan du nu på SDU læse til civilingeniør i Sundheds- og Velfærdsteknologi. Du kobler viden om menneskets anatomi, fysiologi og om biomekanik i kombination med viden om teknologi, it og mekanik.
Som civilingeniør i Sundheds- og Velfærdsteknologi vil du fx kunne designe en robot, der hjælper med genoptræning af mennesker, som har været udsat for en ulykke. Eller du kan arbejde med kunstig intelligens fx til billede diagnosticering, herunder scanning. Du specialiserer dig i enten RoboMedic eller Sundheds-it. Uddannelsen hed tidligere Velfærdsteknologi.

Er du ingeniør i Sundheds- og Velfærdsteknologi, kan du være med til at gøre mennesker mere selvhjulpne, trygge og mobile ved fx at udvikle telecare-løsninger, robottoiletter, patientkufferter, interaktive skærme mv. Under studiet lærer du, hvordan man udvikler teknologiske løsninger indenfor  robot-, sensor-. GPS- og IKT og medicinsk billede-teknologi. Dette giver masser af nye muligheder for både syge og raske, unge og ældre.

Skab udvikling og gør en forskel

Du bliver en nøgleperson, når der skal udvikles nye måder at hjælpe ældre og handicappede på. Det vil give vores samfund andre veje til at skabe omsorg for mennesker, som har brug for ’varme hænder’. 

Sundheds- og Velfærdsteknologi er ikke kun for ældre og syge. Du kan også kaste dig over sundhedsbranchen – fx fitnessverdenen og give den nye, sjovere og mere effektive træningsmetoder og -maskiner. Du kan være med til at skabe en helt ny industri, hvor robotteknologi gør genoptræning til en leg. Kort sagt: Du kan give en masse mennesker både livet og legen tilbage.

Projekt- og forskningsbaseret læringsmiljø

Du bliver en del af et studiebaseret og samarbejdende læringsmiljø, hvor du arbejder i projektgrupper. Du og dine medstuderende har selv ansvaret for at planlægge og gennemføre projektet – til rette tid. Projektoplæggene kommer som regel fra virksomheder, og vi lægger vægt på, at du løser problemstillinger fra "det virkelige liv".

Alsidige karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du kan fx udvikle software og teknologi til genoptræning, forebyggelse og pleje til mennesker. Det giver dig jobmuligheder i den offentlige såvel som private sektor, hvor teknologi og sundhed møder mennesker.

Hør om Sundheds- og Velfærdsteknologi på SDU

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense