Skip to main content
DA / EN

Oldtidens kulturer og deres efterliv

Oldtidskundskab tilbyder et enestående indblik i Antikkens Middelhavskulturer og deres betydning for nutiden. Du studerer de græske og romerske oldtidskulturer gennem de tekster, monumenter og andre levn, de har efterladt, og ser på, hvordan den klassiske tradition stadig er til stede i nutidens arkitektur, litteratur, retorik, filosofi, i teatret og på film.


Specialiser din fagprofil undervejs

Et centralfag i Oldtidskundskab kan kombineres med et af mange tilvalg afhængig af din interesse, for eksempel med Religionsstudier, Filosofi, Historie, Medievidenskab eller et ikke-humanistisk fag som Matematik. Dit valg af kombination kan åbne op for helt nye jobmuligheder. Derudover har du mulighed for enten at tage et projektorienteret forløb (praktik) eller udlandsophold.


Et væld af muligheder

Med en kandidatuddannelse i Oldtidskundskab får du en bred fagprofil og dermed mulighed for at arbejde inden for mange forskellige brancher. Færdige kandidater sidder i alt fra offentlige og private stillinger for eksempel på gymnasier, universiteter, museer, rejsebranchen, administrationer og informationsafdelinger. Sigter du mod en universitetskarriere inden for de klassiske fag, vil det være naturligt at kombinere to fag inden for dette fagområde. Ligeledes anbefales det, hvis du ønsker at undervise på gymnasiet, at du kombinerer Oldtidskundskab med et af de større gymnasiefag inden for humaniora eller naturvidenskab.


Derfor skal du læse...

  • Du får mulighed for at specialisere din fagprofil undervejs. 
  • Du får en unik viden om Antikkens kultur- og samfundsbetydning for nutidens samfundsmiljø. 
  • Du får en bred fagprofil og er derfor ikke begrænset til en bestemt branche, når du er færdiguddannet.  

 

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram