Skip to main content

Hvilken indflydelse får en masteruddannelse på din karriere?

Nye ansvarsområder og mere i lønposen. Det er noget af det, man kan se frem til efter at have taget en masteruddannelse.

Af HD- og Mastersekretariatet, , 05-04-2024

Det betyder en hel del for din karriere, hvis du tager en mastergrad på SDU. Det viser en undersøgelse foretaget blandt de mere end 400 personer, der har afsluttet en masteruddannelse på SDU i perioden 2017-2019.

44 pct. angiver at de har fået nye ansvarsområder som følge af den viden, de har opnået ved at tage en 2-årig masteruddannelse. 38 pct. har opnået bedre løn og 26 pct. er avanceret til en højere stilling.

 Derudover angiver 68 pct., at de er blevet bedre kvalificeret til at udføre deres job. 

Stor tilfredshed med uddannelsen

Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt de studerende har været tilfredse med deres masteruddannelse svarer 92 pct., at de i ’høj grad’ eller i ’meget høj grad’ er tilfredse med at have valgt at tage en af de 7 forskellige masteruddannelser der findes inden for de samfundsvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige områder.

En master er mere fleksibel, end man tror

Hvilke spørgsmål går typisk igen inden man vælger en masteruddannelse? Lise Bille Byriel der er faglig koordinator på mastersekretariatet på SDU, fortæller at mange er i tvivl om hvilken grad af fleksibilitet, der er mulighed for med en masteruddannelse – både når det gælder sammensætningen af fag, samt hvor hurtigt man skal gennemføre studiet.

Svaret er, at det er muligt at strække de fleste af SDU’s masteruddannelser op til 6 år. I forhold til fagsammensætningen er der forskellige muligheder på de enkelte uddannelser, og det bedste råd er derfor at tage fat i enten en studieleder på

Fakta om masterstuderende på SDU

  • Kønsfordelingen blandt dimittenderne viser, at der i disse år er flest kvinder, der tager en masteruddannelse nemlig ca. 60 pct. mod 40 pct. mænd.
  • Langt de fleste på masteruddannelserne er i alderen fra 41 år og frem.  Kun 16 pct. er under 40. 
  • De studerende er bosat i hele landet fra Bornholm i øst til Aalborg i nord. Det er især de 3 største byer, København, Aarhus og Odense, der trækker mange til.
  • Ønsket om online uddannelser har ikke slået igennem blandt dimittender. Kun 1 pct. angiver, at de ville vælge en onlineuddannelse, hvis de skulle vælge i dag. 
  • Derimod ønsker 33% af SDU dimittenderne mere viden i form af et nyt enkeltfag eller masterkursus.          
Se alle masteruddannelser

Master

Redaktionen afsluttet: 05.04.2024