Skip to main content

Fysikuddannelser på SDU

Cand.scient. eller civilingeniør? SDU giver dig det bedste fra begge verdener.

På SDU har den naturvidenskabelige uddannelse i Fysik og civilingeniøruddannelsen i Fysik og Teknologi samme kurser og projekter på de to første semestre. Det betyder, at du på første studieår får det bedste ingeniørfaglige og det bedste naturvidenskabelige grundlag til at vælge, hvilken af uddannelserne du vil fortsætte på. Du kan skifte uddannelse efter første år, hvis du opfylder adgangskravene på den uddannelse, du vil skifte til.

De to uddannelser har meget tilfælles

Civilingeniøruddannelsen i Fysik og Teknologi er overvejende problembaseret og anvendelsesorienteret, og man lægger vægt på at arbejde med højteknologiske processer og produkter. Den naturvidenskabelige uddannelse i Fysik er mere teoretisk og beskæftiger sig i højere grad med de fundamentale sammenhænge mellem fysiske love og eksperimentelle observationer.

Når du studerer på SDU, vil du opleve, at de to uddannelser hænger tæt sammen, og det gør de også karrieremæssigt, når du er færdig som cand.scient. eller civilingeniør. Medarbejdere med en af de to uddannelsesprofiler arbejder ofte sammen inden for udvikling og forskning i både private og offentlige virksomheder.  

Læs mere om de to uddannelser, og se adgangskravene:

Studerende fortæller

Se film, hvor studerende fra civilingeniøruddannelsen i Fysik og Teknologi og fra cand. scient. i Fysik fortæller om deres studie og projekter.

Sidst opdateret: 05.11.2023