Skip to main content
DA / EN

Lær at udvikle, fremstille og anvende lægemidler

Der anvendes mere og mere medicin i verden, og udvikling af lægemidler er et område i hastig udvikling. Det skyldes især øget viden om vores biologiske byggesten som DNA, gener og proteiner, som giver mulighed for helt nye behandlingsformer.

Det giver også anledning til en række store spørgsmål: Hvad er fremtidens lægemidler? Hvordan anvender vi bedst de lægemidler, vi har? Hvordan tester vi bedst effekten af lægemidler? Er der nogle lægemidler, vi skal bruge mindre?

Bacheloruddannelsen i Farmaci er tværfaglig og kombinerer fire fagområder: farmaceutiske fag, sundhedsvidenskab, kemi og biokemi. Uddannelsen har fokus på udvikling, formulering og produktion af lægemidler, på fysisk-kemiske principper i lægemiddelformulering samt de forskellige kemiske metoder som syntese, spektroskopi og computermodellering.

En bachelor i farmaci er for dig, der er særligt interesseret i biologi og kemi, både praktisk og teoretisk – og som ønsker at arbejde tværfagligt med både naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige fag.

Bacheloruddannelsen i Farmaci er grundlaget for den efterfølgende kandidatuddannelse. På kandidatuddannelsen fokuserer du på anvendelsen af lægemidler i klinikken, herunder 6 måneder i praktik på både apotek og sygehusafdelinger. Som færdiguddannet farmaceut har du derfor en bred profil og kan arbejde med lægemidler i både industrien, på apoteker og i det offentlige, for eksempel sygehuse.

Du kan eksempelvis arbejde med udvikling og fremstilling af lægemidler og med rådgivning omkring lægemiddelbehandling, både over for patienter, behandlere og beslutningstagere. Derudover arbejder mange farmaceuter med opgaver inden for kvalitetskontrol og de regulatoriske aspekter på lægemiddelmarkedet. Som farmaceut har du mulighed for at gøre en betydelig forskel for menneskers sundhed.


Derfor skal du læse Farmaci på SDU

  • Som farmacistuderende på SDU bliver du undervist i nye og moderne laboratorier. SDU har for eksempel særlige renrum, som gør det muligt at fremstille sterile lægemidler.
  • Farmaceuter uddannet på SDU er særligt eftertragtede af både apoteker, hospitaler og medicinalindustrien, fordi de har en god forståelse for den kliniske brug af lægemidler.
  • Du bliver uddannet i et tværfagligt miljø sammen med andre naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige studerende. Som farmaceut uddannet på SDU vil du derfor være eftertragtet af mange forskellige arbejdsgivere.

Mød to farmacistuderende fra SDU, og hør hvorfor de har valgt uddannelsen:

Uddannelsen giver ret til den akademiske titel bachelor (BSc) i farmaci.