Skip to main content

Karriere

Kompetencer

Med en bachelorgrad i Biologi kan du forvente at beherske følgende færdigheder:

  • At kunne strukturere og gennemføre eksperimentelle biologiske undersøgelser, både i laboratoriet og i felten
  • At kunne analysere biovidenskabelige metoder og forholde dig kritisk til biovidenskabelige teorier og modeller
  • At kunne tilegne dig ny biologisk viden på en effektiv og selvstændig måde 

Kandidatmuligheder

De fleste bachelorer i Biologi vælger at læse videre på kandidatuddannelsen i Biologi.

Afhængigt af hvordan du vælger at bygge din bacheloruddannelse op, kan den dog også være adgangsgivende til andre kandidatuddannelser på SDU.

Få et overblik over dine valgmuligheder i DIVA

Jobmuligheder

Biologistudiet kan bygges op på mange forskellige måder. Det giver dig mange mulige karriereveje, afhængigt af dine faglige interesser - også hvis du har specielle jobønsker.

Som biolog er du interessant for mange typer af arbejdsgivere, både i det offentlige og i det private erhvervsliv i Danmark og udlandet.  Mange biologer arbejder for eksempel i det offentlige med miljøovervågning, lovgivning, forskning og undervisning, eller i det private erhvervsliv som konsulenter inden for miljø-og klimaområdet.

Der er også mulighed for job som zoolog, botaniker eller bioteknolog. Endelig finder man også biologer, der er beskæftiget med formidling og information som naturvejledere, videnskabsformidlere eller informationsmedarbejdere. For eksempel arbejder biologer med formidling i zoologiske haver og akvarier, hvor publikumsformidling, udstillinger, workshops og rundvisninger er en del af arbejdsdagen.