Digital samtalesalon om studievalg for unge og forældre

Digital samtalesalon om studievalg for unge og forældre


Brug Mors dag i godt selskab og få en snak om fremtidsdrømme og studievalg


Står dit barn over for et kommende studievalg? Eller har du brug for dine forældres sparring til at komme nærmere på dine fremtidsdrømme og dit studievalg? Så inviter hinanden til samtalesalon på Mors dag d. 10. maj 2020.

I får inspiration og sjove udfordringer undervejs, lærer hinanden bedre at kende og får sat ord på, hvad der har betydning for dit studievalg – og måske får du øje på et par nye perspektiver.

Vi vender tilbage med en ny samtalesalon i 2021.

95% af forældre synes, de har talt med deres unge om studievalg. ... Men kun 50% af de unge synes, deres forældre har talt med dem om studievalg.

[kilde: Er unge og forældre klædt på til studievalget? Uddannelses- og Forskningsministeriet, 2016]

Samtalesalonen danner rammen om en fælles oplevelse, som I selv fylder ud med jeres samtale.

Vi mødes på Zoom, hvor en samtaleguide, fører jer igennem en samtalemenu med spørgsmål, input og inspirationsoplæg. Der veksles mellem korte oplæg i fælles forum og jeres eget samtalerum under fire øjne. Samtalen hjælpes på gled med en forfriskning, som leveres ved jeres dør.

Det handler om dig

Det handler ikke så meget om at komme i mål med et endeligt valg af en specifik uddannelse. Men det handler om at komme hele vejen rundt om dig og udforske, om der er uopdagede muligheder, blinde vinkler, eller ubevidste forventninger, der spiller ind i dine overvejelser.

Formålet med samtalesalonen er først og fremmest, at du får et godt afsæt til at træffe mere kvalificerede, velinformerede og frie studievalg på baggrund af en åben og undersøgende samtale med den, der kender dig bedst.

Samtalesalon om uddannelsesvalg arrangeres af Ingeniøruddannelserne ved Syddansk Universitet i samarbejde med Fremtidsfabrik.
Arrangementet er støttet af William Demant Fonden og Mads Clausens Fond.

Program

  • Velkommen - lidt om dagens program. Fremtidsfabrik
  • Hvorfor skal vi tale om studievalg? Det Tekniske Fakultet, SDU.
  • Din vej til et personligt studievalg. Inspiration ved psykolog Henrik Leslye
  • Om Samtaleguiden
  • Samtalesalon - parvis break out
  • Om valg: De næste skridt ved studievejleder Dorte Frølund Kromann
  • Opsamling og farvel

Efter samtalesalonen har I mulighed for at chatte videre med Studievejleder fra Ingeniøruddannelserne, Dorte Frølund Kromann.

 

Samtalesalonerne faciliteres af Fremtidsfabrik.

Samtalesalonerne er oprindeligt udviklet af Engineer the Future og videreudviklet i samarbejde med SDU’s Center for teaching and Learning