Skip to main content

TEK Expo – årets seje ingeniørprojekter på SDU

Ingeniørstuderende fra SDU Sønderborg inviterer til TEK Expo, hvor de udstiller deres spændende, sjove og opfindsomme semesterprojekter indenfor mekatronik, mekanik, elektronik og innovation. 
 
Tidligere har man blandt andet kunnet opleve projekterne:
  •  Wake-up Clock. Hvem har brug for aggressive vækkeur med alarm? Oplev uret, der vækker dig blidt og nænsomt.
  • The Sensor Shirt! Måler dit kropssprog og din fysiske tilstand – fx hjertefrekvens, fugtighed, udånding og bevægelse.
  • Autonome biler. Se nye løsninger, der kombinerer øget trafiksikkerhed med automatiseret, førerløs transport, fx køretøjet der guider blinde sikkert til gaten i lufthavnen.
  • Danfoss Digital Smart Label. I samarbejde med Danfoss Power Solutions. Digital Smart Label indeholder unikke opdaterede data om produktet.
  • Virtual Reality Apps. Nye app-muligheder indenfor industri, træning og uddannelse. Fx hjælper børn med indlæringsvanskeligheder, eller fjernstyrer robotbevægelser vha. VR-briller.
  • Geosmin-sensor i samarbejde med JW-Teknik. Studerende udvikler elektrokemisk sensor til vand samt interface, der kan detektere Geosmin – en biomarker, der kan vise om og i hvor høj grad vandet er forurenet.

Særligt for gymnasier og folkeskolens ældste klasser! Vi tilbyder et forløb på dagen, der sikrer et fagligt læringsudbytte for elever. Vi tager hul på TEK Expo kl. 10.00 med et foredrag om projekter som ingeniørfaglig disciplin. Eleverne introduceres herefter til en særlig expo-quiz, der fører eleverne rundt blandt projekterne. Måske løber din klasse med den store præmie!

Tilmelding her på siden eller via House of Science.Der serveres forfriskninger til alle.

Læringsmål

I vil få et indblik i, hvad ingeniører kan lave af projekter og hvad ingeniørstuderende laver i løbet af deres studietid.

Kontakt

For yderligere information, kontakt os på tlf./mail

6550 1651 /engineeringsonderborg@tek.sdu.dk

Tilbudstype Forelæsning
Hvor SDU Sønderborg
Varighed 1-3 timer
Pris Selve aktiviteten er gratis. Dog opkræver vi transportgodtgørelse, hvis vi skal besøge jer udenfor Region Syddanmark. Kommer I til os, afholder I selv transportudgifterne.

SDU Sønderborg

  • Alsion 2
  • Sønderborg - 6400
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 23.05.2024