Skip to main content
DA / EN

Vild med vind - oplæg

Grafik med forskellige energiteknologier

Energisektoren gennemgår lige nu en spændende omvæltning og udvikling. Tidligere var den primært drevet af fossile brændslers afbrænding på store centrale kraftvarmeværker, men nu bliver den i stigende grad forsynet med grøn energi fra fx vindmøller. Man ser ofte vindmøller i det danske land, men hvordan er det lige de fungerer fysisk og hvorfor er det lige Danmark som er blevet verdensmestre i vindkraft?

Foredraget starter med at fortælle om hvordan vindmøllen har udviklet sig historisk set, hvad dens samfundsmæssige påvirkning har været og ikke mindst hvad fremtiden sandsynligvis vil bringe.

Dernæst følger en praktisk forklaring af den generelle fysiske og tekniske teori bag vindmøllens store succes, såsom energi i vinden og energiomsætning.

Undervejs vil tilhørerne blive inddraget i en diskussion af de berørte emner. Foredraget afholdes af studerende fra uddannelsen til Civilingeniør i Energisystemer, som også vil perspektivere til semesterprojekter og studiet generelt. Foredraget afsluttes med en quiz for at teste den kvikke elev og for at opsummere foredragets læring på en underholdende måde.

Hvis det ønskes, kan oplægget forlænges med refleksionsopgaver. Dette vil forlænge oplæggets varighed fra 45 til 90 minutter.

Læringsmål

Fremstilling af strøm med henblik på energiforsyning

Energibegrebet, herunder kinetisk energi

Energiomsætning, herunder effekt og nyttevirkning

Diskussion af aktuelle og samfundsrelevante problemstillinger, herunder belysning af fysiske og teknologiske aspekter af bæredygtig udvikling

Kontakt

For mere information kontakt os på tlf./mail

6550 7444 / brobygning@tek.sdu.dk


Tilbudstype Forelæsning
Hvor SDU Odense eller dit gymnasium
Varighed 45-90 min
Pris Selve aktiviteten er gratis. Dog opkræver vi transportgodtgørelse, hvis vi skal besøge jer udenfor Region Syddanmark. Kommer I til os, afholder I selv transportudgifterne.

Sidst opdateret: 20.06.2024