Skip to main content
DA / EN

Virksomhedsinnovation – ny teknologi og nye produkter

I denne workshop arbejder vi med sensorer og har fokus på, hvordan de bruges i industrien ved at tage udgangspunkt i Danfoss IoT sensorer. Eleverne vil blive introduceret for bæredygtighed indenfor ingeniørfaget: Hvorfor er det vigtigt at tage højde for bæredygtighed som ingeniør? Hvad er cirkulær økonomi? Hvordan kan ny teknologi hjælpe os til at blive mere bæredygtige?

Så vil eleverne blive præsenteret for sensorer og få en gennemgang af, hvordan de virker. Der vil i oplægget blive kigget på sensitivitet, hysteresis, opløsning og fejlmargen af sensorer. Efterfølgende bliver eleverne delt op i grupper og arbejde videre med enten en vinkelsensor, en forskydningssensor eller en lyssensor som sammenkobles til LittleBits. Formålet er at øge elevernes indblik i, hvor præcise sensorerne er, og hvilke fordele og ulemper, der er ved dette.

 

Med udgangspunkt i Danfoss IoT skal eleverne efterfølgende igennem en idégenereringsproces, som ingeniørstuderende selv anvender til at finde løsninger til deres projekter. Metoden hedder 6-3-5 Brainwriting og skal hjælpe dem med at finde løsninger til hvor Danfoss nye IoT sensor kan anvendes. Eleverne bliver delt op i små grupper, der skal arbejde sammen resten af workshoppen.

 

Læringsmål

Virksomheders interne innovationsprocesser

Produktudvikling

Forretningsplan

Projektledelse

Kontakt

For yderligere information, kontakt os på tlf./mail

6550 1651/engineeringsonderborg@tek.sdu.dk

Tilbudstype Projekthjælp
Workshop
Hvor SDU Sønderborg eller dit gymnasium
Varighed 1-2 timer
Pris Selve aktiviteten er gratis. Dog opkræver vi transportgodtgørelse, hvis vi skal besøge jer udenfor Region Syddanmark. Kommer I til os, afholder I selv transportudgifterne.

Sidst opdateret: 20.06.2024