Skip to main content

Kemi – Analyser i Apparatlab

Emneområder

  • Analytisk kemi: opsætning af målemetode, fremstilling af standarder og måling på analytiske apparater.
  • Kendskab til analytiske metoder: AAS, HPLC, GC og NMR

Det lærer dine elever

Apparatlab er som udgangspunkt et åbent tilbud hvor du som gymnasielærer selv kan tilrettelægge undervisningen. Du er altså ikke bundet af faste forløb eller krav om at en repræsentant fra SDU er til rådighed.

Du får adgang til apparatur og kemikalier til måling på Agnes (AAS), Fru Heibundt (HPLC), Gicelle (GC) og/eller Susie (NMR). Alle apparaterne er udstyret med guides både på skrift og i videoformat så det er nemt for dig at komme i gang eller genopfriske brugen af dem.

Det skal dog nævnes at vi kun stiller apparaterne til rådighed; det er op til dig som lærer afvikle øvelserne. Vi forventer derfor at du som lærer sætter dig ind i brugen af apparaterne på forhånd, og at du selv definerer og afprøver de metoder du har tænkt dig at bruge i undervisningen.

Vi gemmer dog de mange metoder der bruges på apparaterne, så der er mulighed for at andre lærere kan få gavn af dem. Kontakt os derfor meget gerne og hør om mulighederne for en specifik analyse – vi har den måske allerede i vores system. Outreachkoordinator Lilian Skytte er derudover parate til at yde konsulenthjælp på dagen.

Da det er en forudsætning for brugen at du selv kan betjene apparaterne, anbefaler vi på det kraftigste at du afsætter en introduktionsdag, før du planlægger et besøg med elever i Apparatlab. Vi hjælper med glæde nye brugere i gang, og vi kan også arrangere et introforløb for flere lærere på én gang hvis flere kemilærere på skolen ønsker at kunne benytte vores faciliteter.

Apparatlab er dit gymnasiums satellitlaboratorium på SDU, og der er mulighed for at gøre det til en fast del af din undervisning. Der er som udgangspunkt plads til max. 15 elever ad gangen. Du kan booke Apparatlab lang tid i forvejen og senest 1 uge før besøget.

Se hvornår Apparatlab er ledigt

Fakta

  • Målgruppe: gymnasium
  • Fag: kemi A og B, biologiteknologi A
  • Type: skræddersyet tilbud
  • Sted: på SDU Odense
  • Varighed: aftales
  • Antal deltagere: max. 15 ad gangen
  • Pris: gratis 
Kontakt

Kontakt outreachkoordinator Lilian Skytte på mail lilsky@sdu.dk eller telefon 6550 2508.

Sidst opdateret: 20.06.2024