Skip to main content

”Kan litteraturen redde klimaet?”

Klimakrisen har gennem de seneste 30 år skabt en bred interesse for naturen og klimaet blandt naturvidenskabelige forskere, men også blandt humanistiske forskere, der arbejder med kultur, kunst og litteratur. Det skyldes, at den måde, vi behandler naturen på, i høj grad er knyttet til, hvordan vi opfatter den. Og vores opfattelse af naturen er formet af vores kunst- og litteraturhistorie. I dette foredrag ser vi nærmere på, hvordan forskellige natursyn har afløst hinanden op igennem historien og ledt frem til klimakrisen. Vi skal møde vidt forskellige forståelser af naturen – som harmonisk, dæmonisk, praktisk – og finde ud af, hvordan en bevidsthed om de forskellige natursyn kan udruste os bedre til at bekæmpe klimaforandringerne.

Det lærer dine elever

Vi brænder for at vise eleverne, hvad Humaniora er. Derfor ønsker vi med dette tilbud at lade gymnasielever opleve et summende SDU både fagligt og socialt på en helt almindelig dag.

Programmet tilrettelægger vi i samarbejde med jer, men vi anbefaler, at gymnasiebesøg indeholder 2 faglige oplæg, rundvisning på SDU og frokost sammen med vores studerende, hvor eleverne kan stille spørgsmål og høre mere om studielivet.
Ingen fastsatte datoer. Den eksakte dato aftales ud fra dine ønsker.

Henvend dig gerne i god tid (minimum 1-2 måneder før). Så vi kan finde en dato og sammensætte et program, der opfylder dine ønsker til besøget bedst muligt.

Der fremsendes evt. lidt undervisningsmateriale forud for besøg som forberedelse.

Hvert oplæg varer ca. 45 minutter, og vores undervisere bestræber sig på at gøre oplæg så aktiverende for gymnasieeleverne som muligt, så der indgår eventuelt små opgaver undervejs.

Forud for besøg aftales der nærmere om dagens forløb, så besøget bliver meningsfuldt for din klasse i forhold til f.eks.:

  • gymnasieelevernes aktuelle forløb på skolen og viden om området
  • hvordan eleverne bedst forbereder sig på at indgå i dialog med oplægsholder og studerende
  • den viden om emnet, som eleverne tager med tilbage til skolen efter besøg

  

Vi håber at du, som gymnasielærer, vil deltage aktivt på dagen og hjælpe oplægsholder med at facilitere øvelser og dialog med klassen.

Besøget er gratis, men skolen afholder selv eventuelle transportudgifter.

 

Book undervisningstilbud

Fakta

Underviser: 
Lektor Torsten Bøgh Thomsen, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber

Målgruppe:
Gymnasium

Fag:
Dansk

Sted:
SDU Odense

Varighed:
Aftales

Pris:
Gratis

Har du spørgsmål?

Kontakt Bettina-Cecilie Henriksen

Mail

Sidst opdateret: 20.06.2024