Skip to main content
Iværksætteri

Iværksætter gør livets største fester personlige

Asmaa Chanchiri driver virksomheden HappyDay events, hvor hun skaber håndlavet pynt og gaver til fester. Hun greb chancen for at gå i praktik i sin egen virksomhed i løbet af sin kandidatuddannelse.

Af Stine Charlotte Saltofte Hansen, , 18-05-2020

Gaver til gæsterne. Bordkort i smukke farver. En sjov ramme at tage billeder i. Små personlige detaljer kan i høj grad være med til at sætte stemningen til en fest.

Asmaa Chanchiri har skabt en lille virksomhed, hvor hun kreerer håndlavede gaver og pynt i samarbejde med kunderne. 

- Jeg kan se, at det bliver mere in at lave sin fest så personlig som muligt. Værterne lægger en stor værdi i at give festen et personligt præg, fortæller iværksætteren, som har færdiggjort sin kandidatuddannelse i international virksomhedskommunikation.

- Mit mål med HappyDay events er at tage hånd om kunderne og spare dem for tid, så de kan koncentrere sig om at nyde festen og de lykkelige øjeblikke. 

 

Praktikken gjorde en forskel

Asmaa Chanchiri startede virksomheden HappyDay events, da hun begyndte sin kandidatuddannelse. Hun greb chancen, da hun fik mulighed for at gå i praktik i sin egen virksomhed i et semester af uddannelsen. 

- Der fik jeg virkelig en chance for at rykke mig og virksomheden. Det var i forbindelse med det, at jeg kom ind i iværksættermiljøet, forklarer Asmaa.

I Videnbyen i Odense fik hun mulighed for at vende sine udfordringer med flere af forretningsudviklerne i SDU Entrepreneurship Labs. 

- Her havde jeg sparringspartnere, som kunne hjælpe mig med de spørgsmål, der dukkede op undervejs. Jeg er jo kun mig selv, og det betyder, man skal have mange bolde i gang på en gang med både virksomhed og studier.  

Ved siden af praktikken tog iværksætteren et valgfag om social og kulturel innovation, og det kunne hun bruge som støtte i processen med at udvikle sin virksomhed. I faget lærte hun teori om projektledelse og projektudvikling, og hvordan hun bruger sit netværk. 

 

Hvad er Startup i Praksis?

  • Startup i Praksis lægger op til, at studerende går i praktik i deres egen startup, når de skal i praktik i løbet af uddannelsen.
  • Projektet Startup i Praksis er støttet af EU og drevet af Fonden for Entrepreneurskab i samarbejde med de danske universiteter.
  • Målet er at få langt flere til at finde det attraktivt at blive ansat i en startup eller selv gå iværksættervejen.
  • Læs mere om Startup i Praksis - eller kontakt forretningsudvikler Jannek Solgaard på jsol@sdu.dk for at høre mere om muligheden. 

Under praktikken nåede Asmaa Chanchiri blandt andet at deltage som udstiller på bryllupsmessen i kongrescenteret. Der var interessen også stor.

Iværksætteren oplever, at mange har gode ideer, men har svært ved at skabe tid til at få det gjort. Og andre har måske en ide om, at de gerne vil have noget personligt, men mangler ideer til, hvad det kan være. Det kræver også tid at få ideerne og få dem ført ud i livet.

- Der rådgiver jeg. Der er nogle kunder, som gerne vil have, at jeg laver det hele, og så er der andre, som gerne vil lave noget af det selv. Gennem HappyDay events får de mulighed for at gøre deres fest helt unik.

Satser nu på børnenes fester

Iværksætterens arbejde giver automatisk flere opgaver, fordi de personlige detaljer ved et event også ofte bliver et samtaleemne. 

- Fordelen ved mine produkter er, at gæsterne ser dem til en fest, og så spørger de, hvem der har lavet dem. Sådan har jeg fået flere kunder. 

I den kommende tid vil Asmaa Chanchiri arbejde på at skabe nye muligheder i Odense. Hun har besluttet sig for at satse på en niche inden for børnebegivenheder, som babyshowers og fødselsdagsfester. 

Hendes ambition på længere sigt er, at virksomhedens aktiviteter bliver landsdækkende. 

 

Læs mere om HappyDay events

Startup i Praksis i SDU Entrepreneurship Labs

  • Startup i Praksis-forløbets workshops finder sted i SDU Entrepreneurship Labs, som er universitetets iværksættermiljø. Her færdes studerende, som starter virksomhed under studierne.
  • Under Startup i Praksis er du også tilknyttet SDU Entrepreneurship Labs.
  • Her fnder du blandt andet sparring med forretningsudviklerne, gratis kaffe og kontorpladser og muligheden for at booke mødelokaler.
  • Læs mere om SDU Entrepreneurship Labs - eller kontakt forretningsudvikler Jannek Solgaard på jsol@sdu.dk for at høre mere om muligheden.  
Redaktionen afsluttet: 18.05.2020