Skip to main content
DA / EN

Virksomhedsstrategisk iværksætteri

Udvikling af indsigt og modeller, der kan hjælpe virksomhedsledere med at tage bedre beslutninger gennem anvendelse af digitale teknologier og innovationsstrategier.

Emneord og anvendelser

Emneord

Bæredygtighed, disruptiv innovation, forretningsvækst, strategi, virksomheders iværksætteri

Anvendelser
Forretningsplanlægning, innovationsstrategi, produkt- og serviceudvikling, markedsstrategi. teknologistyring

Profil

Vi har udviklet indsigter og modeller, der kan hjælpe virksomhedsledere med at tage bedre beslutninger, og disse er baseret på vores forskning inden for iværksætteri og innovation inden for teknologi.

Vi har undersøgt, hvordan iværksættertankegangen og ekspertiværksætteres strategier kan overføres til SMV'er og større organisationer. Med bevis fra førende organisationer har vi udviklet og testet beslutningsrammer, som kan hjælpe ledere med at tackle usikkerhed og det ukendte.

Derudover har vi samlet beviser og indsigt i, hvordan nye digitale teknologier kan skabe muligheder, så etablerede spillere kan diversificere deres virksomhed. Vi har været involveret i diskussioner og udviklet eksempler med førende industrielle aktører på, hvordan man kan reagere på digitaliseringsmuligheder og -udfordringer. Ved at kombinere indsigt i innovation og iværksætteri kan vi hjælpe vores forretningspartnere med at udnytte fordelene ved nye teknologier og globale tendenser (som fx mål for bæredygtig udvikling) til at identificere, hvad der fungerer og ikke fungerer for dem.

Serviceydelser

 

Udvikling af en innovationsplatformstrategi

For at konkurrere på et marked med åben innovation skal der være samarbejde mellem nystartede virksomheder, forskere og traditionelle konkurrenter. Lær, hvordan man kan kombinere konkurrence og samarbejde for at opbygge innovationsplatforme til produkter og tjenester.

 

Genovervej din forretningsmodel

Arbejd sammen med os for at introducere mål for bæredygtig udvikling i din virksomhed og generere nye disruptive forretningsmodeller.

 

Giv din virksomhed nyt liv

Brug iværksættertankesættet til at identificere, hvordan din innovationsstrategi kan drage fordel af at engagere sig i nystartede virksomheder og dermed udforske nye forretningsmuligheder og teknologier.

 

Foretag skiftet til tjenester

Overgangen fra en forretningsmodel, som fokuserer på fremstilling af produkter, til en, der er tjenestebaseret, kan være meget udfordrende. Vi kan arbejde sammen for at finde ud af, hvordan vi udvikler en tjenestestrategi for din virksomhed.

       

Laboratorier og udstyr

  • SDU MCI Innovation Lab giver mulighed for at eksperimentere med nye teknologier (VR / simulering / samarbejdsrobotter) samt at bruge prototyping og andre metoder til at udforske og opdage nye innovationsmuligheder.
  • Avanceret computerudstyr til at køre simuleringer og analysere big data.
  • SDU Start Up Alsion - et område med teknologibaserede nystartede virksomheder og potentiel adgang til yderligere områder til udtænkning af teknologiinnovationsprojekter.
  • Adgang til Crunchbase-data for at identificere nye teknologier, lovende nystartede virksomheder og investeringstendenser.

Kontakt

Kari Kleine
Adjunkt
SDU Technology and Entrepreneurship Innovation (TEI)
Institut for Teknologi og Innovation

T 6550 1605
kleine@iti.sdu.dk

Redaktionen afsluttet: