Skip to main content

Web-tv i vækst

Ny undersøgelse fra SDU sætter fokus på de aktuelle web-tv-genrer, der dominerer netop nu. Undersøgelsen er baseret på hundredvis af web-tv-indslag og interviews med ind- og udenlandske eksperter.

Web-tv vinder frem overalt i verden. Men hvordan arbejder de danske medier med web-tv, hvor er potentialerne, og hvad kan vi lære af udenlandske frontløbere. En ny stor SDU-undersøgelse – baseret på analyser af hundredvis af web-tv-indslag og interviews med en række ind- og udenlandske eksperter – præsenterer de aktuelle web-tv-genrer, der dominerer netop nu. Med blandt andet en lang række konkrete video eksempler afdækkes tidens vigtigste tendenser inden for online-video.

Rapporten beskriver otte aktuelle, dominerende video-genrer i de danske mediehuses arbejde med web-tv. Desuden spotter rapporten en række aktuelle tendenser inden for danske og flere internationale mediehuses brug af web-tv anno 2017. Det sker på baggrund af registrering af mediernes videoindslag, links til video eksempler samt en række kvalitative interviews med førende fag- og branchefolk, der blandt andet belyser aktuelle tendenser i forhold til video på Facebook og sociale medier.

- Der findes stort set ikke det mediehus, som de seneste år ikke har fået en ny strategi for digitale medier og web-tv - eller er i gang med at få det, siger rapportens to forfattere Rune Michelsen og Ralf Andersson.
- Men mange steder fægter ledelse og medarbejdere sig fortsat frem i forsøget på at finde deres egen rette tilgang til web-tv og skinnerne bliver billedlig talt lagt, mens toget kører. Der er brug for viden om, hvordan medierne arbejder med web-tv, og hvilke erfaringer de gør sig. Undersøgelsen her kan forhåbentlig være et bidrag til dette.

Rapporten, der består af en række artikler, kan findes på Center for Journalistiks hjemmeside.

Her er det også muligt at downloade en samlet pdf med materialet.

For yderligere information:
Ralf Andersson, Journalistisk lektor, Center for Journalistik, SDU: 21 32 18 36 og raan@journalism.sdu.dk

Rune Michelsen
Tidl. Journalistisk lektor, Center for Journalistik, SDU, nu partner i WeLoveVideo: 60 20 10 15 og rune@welovevideo.dk

Redaktionen afsluttet: 26.10.2017