Skip to main content
Startup

Patienter skal have nemmere ved at søge information om behandling

”Det skal være tilgængeligt for alle mennesker, uanset hvilken lægefaglig viden de har, eller hvilket sprog de taler, at få information om sygehusvæsenet, der er relevant, overskuelig og letforståelig.” Sådan udtaler Julian Barker, stifter af virksomheden InterCare, der nu har modtaget 200.000 kr. i bevilling fra Innovationsfonden.

Af Tanya Maria Møller Knudsen, , 19-11-2020

Julian Barker læser en bachelor i International Business på SDU. Men når han ikke er i gang med studierne, bruger han timevis på sin startupvirksomhed InterCare.

Virksomheden er i gang med at udvikle en sundhedsportal, der skal forbedre adgangen til patientrelevant information, så borgere har bedre mulighed for at søge information om behandlingstilbuddene i det offentlige og private sygehusvæsen. InterCare starter i Danmark, men er i gang med at indgå samarbejder i hele Norden.

- Danmark har et stærkt sygehusvæsen, men der er stadig problemer, vi er nødt til at løse. Vi skal bl.a. blive bedre til at involvere og inddrage borgerne, særligt når de søger information om de muligheder, der eksisterer i og uden for det danske sygehusvæsen.

- Den enkelte patient skal have styrket muligheden for at tage ansvar for sin egen behandling. Derfor er det vigtigt, at vi øger den kollektive forståelse for de alternativer, der findes i det danske sygehusvæsen, men også for dem, der søger specialbehandling i udlandet, siger Julian Barker.

Bevilling sætter skub i processen

InterCare er nu kommet et skridt tættere på målet, efter at Innovationsfonden har tildelt virksomheden en såkaldt InnoBooster-bevilling.

InnoBooster-programmet er et tilskud til innovative udviklingsprojekter, som kan øge virksomhedens konkurrenceevne. Det vil sige, at InterCare over de næste fem måneder får 200.000 kr. til at udvikle deres virksomhed. For en nystartet virksomhed som InterCare, betyder det bl.a., at de kan blive færdige med at udvikle store dele af projektet.

- Det betyder rigtig meget at få kapital til at gennemføre udviklingsaktiviteter. For InterCare betyder det rent lavpraktisk, at vi får nogle ressourcer og udviklingskræfter, som vi ikke har haft adgang til tidligere i processen. Derudover er det også et kæmpe skulderklap, at Innovationsfonden har lyst til at støtte vores projekt og vores ideer, udtaler Julian Barker.

At være studerende og iværksætter

At nå til det punkt, hvor virksomheden nu er klar til at modtage en sekscifret bevilling, har krævet, at Julian Barker i sin hverdag som studerende har prioriteret udviklingen af virksomheden højt.

- Det kan godt være svært at balancere studie og virksomhed, og for mit eget vedkommende har det også været en udfordring at nå det hele. Men jeg synes, at SDU er gode til at skabe rammerne for det at kunne være studerende og samtidig drive virksomhed. Deres iværksættermiljø har betydet meget for den succes, vi har opnået.

SDU’s iværksættermiljø kaldes for Entrepreneurship Labs, hvor succesfulde startups som Sensohive og Bikematch er blevet udviklet. I Entrepreneurship Labs, der har til huse i Vidensbyen, kan studerende fra forskellige nyopstartede virksomheder udveksle ideer og sparre med hinanden.

Erfaring er alfa og omega

- Jeg har brugt det meste af min tid på at udvikle min virksomhed og har i perioder været presset med studiet. Men jeg har lært enormt meget, og jeg vil helt klart opfordre medstuderende til at tilegne sig erhvervserfaring, uanset om de starter deres egen virksomhed eller arbejder for etablerede virksomheder, siger Julian Barker.

InterCare består af et team af to partnere, herunder Julian Barker, to udviklere samt et lille hold af praktikanter, som bl.a. kommer fra SDU.

Teamet har nu udviklet meget af systemet bag platformen. Selvom der er lidt vej endnu, er bevillingen fra Innovationsfonden et stort skridt tættere på at komme i mål.


SDU's iværksættermiljø

Entrepreneurship Labs er SDU's innovations- og iværksættermiljø. I Vidensbyen får kreative og innovative studerende mulighed for at få en mentor, som kan give feedback på deres ideer og udviklingsplaner.

Læs mere her

InterCare

Læs mere om Julians virksomhed og visionerne for sundhedsplatformen på InterCares hjemmeside.

Klik her

Redaktionen afsluttet: 19.11.2020