Skip to main content

IT Camp for piger er udsolgt

Gymnasiepiger fra hele landet deltager 26.-27. marts i it-camp på SDU i Odense.

Pladserne blev hurtigt fyldt op, da SDU åbnede for tilmelding til IT Camp for Piger. Det tyder på, at pigerne har fået øjnene op for, at der er karrieremuligheder inden for it-branchen.

- I øjeblikket har vi på SDU under 10 % piger på uddannelserne Softwareingeniør og Datalogi. Vi holder it-camp for piger for at øge vores optag af piger på disse uddannelser, men også for generelt at sætte fokus på, at hele it-branchen har brug for mange flere talenter, siger Kasper Hallenborg, institutleder og uddannelseskoordinator på Software Engineering og Softwareteknologi på Det Tekniske Fakultet, SDU.

- Det er ikke kun it-branchen, men hele sektorer og mange virksomheder, som vil opleve ekstrem mangel på uddannede it-specialister. Allerede i dag har mange virksomheder vanskeligt ved at finde højtuddannede it-folk. Det er ikke blot et spørgsmål om at kunne programmere, men om at kunne udvikle og designe de it-systemer, vores samfund har brug for. Det er vigtigt, at systemerne bliver udviklet af både kvinder og mænd. Jeg håber, at de 35 piger i løbet af campen vil blive inspirerede til at overveje en karriere inden for it, siger Kasper Hallenborg.

It-campen består af praktiske øvelser, workshops og korte forelæsninger ved undervisere og studerende fra SDU. Deltagerne får undervisning i app- og robotprogrammering. De får indblik i algoritmer, analyse af Big Data og kunstig intelligens. Camp-deltagerne møder også færdiguddannede, som er i gang med en it-karriere.

Erhvervsstyrelsen vurderer, at Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister i 2030.

Det er første gang, SDU holder IT Camp for Piger. Aarhus Universitet har haft et lignende tilbud for piger siden 2006, mens IT-Universitetet har holdt pige-camps i to år.

IT Camp for Piger er tilrettelagt i samarbejde mellem Det Tekniske Fakultet og Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU. IT Camp for Piger er støttet af IT-Vest.

For flere oplysninger kontakt

Kasper Hallenborg, institutleder, Mærsk Mc-Kinner Møller Instituttet og uddannelseskoordinator på Software Engineering og Softwareteknologi. E-mail: hallenborg@mmmi.sdu.dk. Tlf. 6550 7934 / 2135 6256.

Trine Søndergaard, kommunikationsmedarbejder, Det Naturvidenskabelige Fakultetssekretariat. E-mail: trinesh@sdu.dk. Tlf. 6550 4773 / 2714 1511

Redaktionen afsluttet: 21.03.2018