Skip to main content
DA / EN
Fremtidsmuligheder

Erhvervslivet tripper for at få kandidater fra Data Science

Efterspørgslen efter kandidater uddannet inden for Data Science er markant, selvom den første kandidat endnu ikke er færdiguddannet.

Af Mikkel Linnemann Johansson, , 19-03-2020

Analytiske evner, kendskab til big data og teknisk snilde. Kombinationen af disse tre kompetencer er efterspurgt i et væld af forskellige virksomheder. Det gælder også hos Ordbogen A/S i Odense, hvor man blandt andet har specialiseret sig i at levere effektive og lettilgængelige ordbøger online.

– Vi ved at vores produkter nødvendigvis må gøres mere intelligente hele tiden, siger Jeppe Kjeldsen, der er COO i Ordbogen A/S.

Ud over ordbogen.com har virksomheden også udviklet læringsplatformen grammatip.com og skriveassistenten writeassistant.com, der tilsammen har genereret enorme mængder data.

Derfor vurderer Jeppe Kjeldsen også, at de med den rette anvendelse af deres data, kan fortsætte deres konstante udviklingen af produktlinjen.

– Vi tror, at kandidater i Data Science kan være den helt rigtige løsning for os. Dels fordi de som udgangspunkt forstår og kan anvende data, og dels fordi de kan have kombineret kandidatuddannelsen med en bachelor i et andet felt, som også passer ind i vores forretningsområde, forklarer Jeppe Kjeldsen.

Det billede genkender Peter Schneider-Kamp, der er leder af kandidatuddannelsen i netop Data Science på Syddansk Universitet, SDU.

– Vi kan mærke, at der er virksomheder, som næsten ikke kan vente på vores første færdige kandidater, siger han.

Et helt nyt område

– Desværre har vi ingen færdige kandidater før end sommeren 2021, fordi uddannelsen stadig er næsten helt ny, siger Peter Schneider-Kamp.

I 2019 begyndte de første studerende på kandidatuddannelsen i Data Science på SDU.

Uddannelsen er sammensat således, at alle bachelorer og professionsbachelorer kan søge ind på uddannelsen, netop fordi kandidater med kendskab til analyse og anvendelse af big data er efterspurgt på tværs af brancher og sektorer.

– Det gælder banker, konsulentfirmaer, startups, revisionshuse, produktionsvirksomheder og offentlige arbejdspladser. Vi oplever stor efterspørgsel på vores kommende kandidater fra stort set alle fronter, siger Peter Schneider-Kamp.

Udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen

Få uger inden ansøgningsfristen for optagelse på landets kandidatuddannelser annoncerede IT Universitetet i København, at de af økonomiske årsager var nødsaget til at aflyse oprettelsen af en kandidatuddannelse i Data Science, som ellers var planlagt til at åbne i 2020.

– Det er brandærgerligt for de uddannelsessøgende og for IT Universitetet i København, for det er i hele landet, man får brug for arbejdskraft med kvalifikationer inden for området, siger Peter Schneider-Kamp fra SDU.

Og de uddannelsessøgende har også fået øjnene op for mulighederne inden for faget.

Det mener studievejleder Rune Wulff Christensen fra SDU, hvor man har fået ansøgninger fra betydeligt flere personer, end der er pladser til.

– Vi har endnu ikke behandlet ansøgningerne, men det tyder på, at holdet bliver mere end fyldt, siger han.

– Faktisk har vi en forventning om, at vi bliver nødt til at udvide holdet i fremtiden, tilføjer Peter Schneider-Kamp.

Fakta om Data Science-uddannelserne

  • Data Science kan læses på kandidatniveau på SDU.
  • På bachelorniveau udbydes uddannelsen på IT Universitetet i København eller under navnet Datavidenskab på henholdsvis Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.
  • Læs mere om kandidatuddannelsen i Data Science på www.sdu.dk/datascience.
Redaktionen afsluttet: 19.03.2020