Skip to main content
DA / EN

Nyhedsarkiv 2015

 • 16.12.2015

  Star Wars filmene: Er det overhovedet fysisk muligt?

  Er det overhovedet fysisk muligt for Luke, Han Solo og de andre at gå almindeligt oprejst rundt i et rumskib? Eller at Han Solos ramponerede fartøj Millenium Falcon ræser afsted med halvanden gange lysets hastighed? Nogle af sci-fi elementerne i Star Wars er ganske realistiske, andre er aldeles usandsynlige.

 • 15.12.2015

  Nyt samarbejde: SDU-dataloger skal være med til at løse mysteriet om livets opståen på Jorden

  Hvordan opstod livet på Jorden? Hvor almindeligt er liv i universet? Disse spørgsmål har traditionelt været behandlet af biologer, men dataloger er i stigende grad med til at løse livets mysterier, og nu indgår dataloger fra SDU i et samarbejde med forskere fra Tokyo Institute of Technology for at løse gåden.

 • 15.12.2015

  Sådan kan vi hjælpe livet tilbage i Danmarks mudrede fjorde - og samtidig spare CO2

  Mange af Danmarks fjorde er så mudrede, at de ikke kan huse et alsidigt plante- eller dyreliv. Hvis man lægger et tæppe af sand oven på mudderet, kan livet vende tilbage, foreslår SDU-biolog nu. Det kan oven i købet gøres så bæredygtigt, at staten kan spare på sit CO2-budget.

 • 11.12.2015

  Er kvarker født frie eller i lænker?

 • 02.12.2015

  Nu kommer der mere krudt i supercomputeren på SDU

  Belægningen er på 100 pct., og nu er der brug for en udvidelse.

 • 30.11.2015

  Ny opdagelse: Fugle og mennesker synger på samme måde

  Det lyder helt forskelligt, når fugle og mennesker synger, men nu viser ny forskning, at der faktisk er nøjagtigt de samme fysiske mekanismer på spil, når en fugl synger og et menneske taler.

 • 27.11.2015

  Ny forskning bidrager til forståelsen af hvordan brunt fedtvæv aktiveres

  Vi har to slags fedt i kroppen: Hvidt og brunt. Det hvide fedt ophobes og gør os overvægtige. Det brune kan forbrænde overskydende kalorier og måske ligefrem hjælpe overvægtige med at tabe sig. Nu bidrager SDU-forskere med nye værdifulde data, der kan bruges i den biomedicinske udnyttelse af det brune fedt.

 • 27.11.2015

  SDU's supercomputer er den mest energieffektive i Norden

  SDUs supercomputer, Abacus, er nummer 81 ud af de 500 mest energieffektive supercomputere i verden.

 • 26.11.2015

  Mindeord: Bent Jørgensen

  Med professor Bent Jørgensens død 19. november 2015 har vi mistet en god kollega og ven og det statistiske samfund en meget stor kapacitet.

 • 24.11.2015

  2 mio. kroner til mere dybhavsforskning

  Professor Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, har modtaget 270.000 euro til forskning i bl.a. Atlanterhavets dybhavs-økosystemer

 • 23.11.2015

  SDU Super Computer Challenge er kommet godt fra start

  Danmarks største supercomputer og ambitiøse studerende er klar til at løse store problemer for erhvervslivet.

 • 20.11.2015

  Fødevarindustrien kan bidrage til færre hjerte-kar-syge ved at putte lidt tang i deres produkter

  Put tang i forarbejdede fødevarer som hotdogpølser, frysepizza og pastaskruer. Det vil nedbringe antallet af hjerte-kar-syge, mener forfatterne til ny videnskabelig artikel. Man kunne f.eks. udskifte fem pct. af melet i en pizzadej med tørret tangpulver.

 • 17.11.2015

  3,8 mio. kr. til forskning i Jordens historie

  Postdoc Emma Hammarlund, Biologisk Institut, har modtaget 4,8 mio. SEK fra det svenske forskningsråd til et projekt, der gør det muligt for hende at fortsætte sin udforskning af Jordens historie.

 • 06.11.2015

  NAT-studerende fik svar fra astronauten

  Det største auditorium på SDU var fyldt til randen, og det er ikke så tit, det sker, kunne Philip Sørensen forsikre om. Philip er fysikstuderende på SDU og sammen med kemistuderende Stina Pochinda Funder, havde han fået mulighed for at stille hele Danmarks astronaut Andreas Mogensen en række selvvalgte spørgsmål, da den danske rumrejsende torsdag den 5. november gæstede Campusvej i Odense.

 • 05.11.2015

  Investering på 44,5 mio. kr. til udvikling af nyt lægemiddel

  Udenlandske investorer sikrer udviklingen af et nyt lægemiddel mod type 2-diabetes. SDU og University of Glasgow kan med knap 45 mio. kr. grundlægge biotek-virksomheden Caldan Therapeutics. Den amerikanske farma-virksomhed Eli Lilly har allerede indgået en optionsaftale med selskabet.

 • 04.11.2015

  Mindeord: Per M. Boll

  Odense Universitets første professor i organisk kemi er død.

 • 03.11.2015

  Forskere vil bruge syreelskende mikroorganismer til at transportere medicin i menneskekroppen

  Normalt lever mikroorganismen S. islandicus i gloende hede og syreholdige vulkanske kilder, men nu har den også fundet vej til et laboratorium på SDU, hvor forskere for første gang har testet dens evne til at levere medicin i menneskekroppen. S. islandicus kan blive eftertragtet i udviklingen af nye typer medicin - håbet er, at f. eks. diabetespatienter kan slippe for at stikke sig og nøjes med en tablet.

 • 20.10.2015

  Det var usundt at være rig i Middelalderen

  I Middelalderen var det kun byernes velhavende borgere, der havde råd til at drikke og spise af smukke, farvede, glaserede krus og tallerkener. Det var så også kun dem, der blev udsat for det giftige tungmetal bly, for glaseringen var spækket med det, viser nye kemiske undersøgelser af skeletter fra kirkegårde i Danmark og Tyskland.

 • 15.10.2015

  NASA rumfærgekaptajn gæster SDU

  Hvordan ser fremtidens rumtrafik ud? Det ved NASAs tidligere rumfærgekaptajn, Chris Ferguson, en hel del om. Mød ham til et foredrag om næste generation af rumfartøjer

 • 15.10.2015

  Udvikling i oversvømmet landbrugsområde overrasker biologer

  De første resultater fra den nyetablerede Gyldensteen-lagune på Nordfyn lover godt. Efter at alger og muslinger i første omgang dominerede området, er mange af dem døde i år. Det kan betyde bedre vilkår for det øvrige dyre- og planteliv.

 • 13.10.2015

  Prestigefyldte forskningsmillioner gives for første gang til dansk forsker

  Professor Susanne Mandrup har som den første danske forsker fået Novo Nordisk Fondens Advanced Grant på 10 mio. kr.

 • 12.10.2015

  Fin debut til ny naturvidenskabelig læreruddannelse

  To læreruddannelser har sammen med Syddansk Universitet fundet opskriften på at gøre noget ved folkeskolens mangel på stærke matematik- og naturfagslærere. 27 studerende er begyndt på en ny naturvidenskabelig læreruddannelse i Odense og Haderslev.

 • 08.10.2015

  Nu bliver det nemmere at finde vej i big data-junglen

  Hvert eneste sekund akkumuleres billioner af data i registre, forskningsprojekter, osv. Disse data giver ingen mening, hvis man ikke kan navigere i dem. Nu præsenterer SDU-forskere et værktøj, der hjælper forskere til at finde ny og meningsfuld viden i data-junglen. Værktøjet præsenteres i tidsskriftet Nature Methods.

 • 08.10.2015

  Udsolgt kursus skal lære forskere at bruge supercomputere

  Supercomputere kan også virke uoverskuelige på forskere. SDU har succes med kursus i, hvordan man bruger dem.

 • 05.10.2015

  Ny forskning: Solfilter er hormonforstyrrende

  Et UV-filter, som benyttes i solcremer, virker hormonforstyrrende på fisk. Det viser nyt forskningsstudie fra SDU.

 • 30.09.2015

  2,4 mio. kr. til forskning i sangfugles lynhurtige muskler

  Ph.d. Iris Adam har fået støtte fra Det Frie Forskningsråd til at forske i lynhurtige muskler

 • 30.09.2015

  SDU-studerende vil gøre forsøgsdyr arbejdsløse

  Det blev til guldmedalje for SDU's hold ved international konkurrence i syntetisk biologi.

 • 29.09.2015

  2,8 mio. kr. til forskning i organiske solceller

  Ph.d. Steffen Bähring modtager støtte fra Det Frie Forskningsråd til at udvikle organiske solceller

 • 24.09.2015

  Sænket færge bliver undervandslaboratorium

  Stigende vandstande, fremmede fisk og nye typer forurening: Danmarks have gennemgår store forandringer. SDU vil med støtte fra Nordea-fonden sætte fokus på havet gennem nytænkende formidling af havbiologi. En sænket færge bliver et centralt omdrejningspunkt.

 • 10.09.2015

  Hundestejler skifter tisseteknik, når de bygger rede

  Fisk bygger også rede. Hos hundestejlen er det hannen, der bygger reden, og det kræver så mange af hans ressourcer, at han ikke kan fungere på normal vis under arbejdet: Han mister evnen til at producere urin på normal vis. Nu kan forskere afsløre, hvilke krumspring de hårdtarbejdede hanner må gøre for at slippe af med overskudsvæske i kroppen.

 • 19.08.2015

  Hvem er kongerigets klogeste til fysik?

  Fire timer lang fysikprøve på højt niveau skal finde de dygtigste fysikstuderende - men alle, der har lyst, må være med og teste sine egne fysik-evner.

 • 18.08.2015

  Nyt forslag fra fysikerne: Sådan kan vi finde universets mystiske mørke stof

  Mørkt stof udgør 80-85 pct. af alt stof i universet. Alligevel har ingen endnu direkte observeret det. Fysikere foreslår nu en ny måde at lede efter det mystiske mørke stof på: Vi skal ikke kun kigge efter mørke partikler, men også mørk stråling.

 • 10.08.2015

  Kødædende dinosaurer daskede rundt i Tyskland

  For 142 mio. år siden daskede to rovdinosaurer afsted i adstadigt tempo på en strandbred i det, der nu er Tyskland. Deres efterladte fodspor er blevet analyseret af en biolog, der nu kan give et indblik i de to jægeres for længst afsluttede liv.

 • 04.08.2015

  Ålegræs trives overraskende godt i giftig havbund - men dør alligevel

  Gift dræber. Eller gør det? Nye studier af havgræs viser, at planten er overraskende effektiv til at afgifte sig selv, når den vokser i giftig havbund. Men hvis planten bliver stresset af sine omgivelser, mister den evnen og dør. Flere og flere havgræs-enge i verden er i dag så stressede, at de ikke længere kan afgifte sig selv.

 • 03.08.2015

  Mindeord: Annemarie Surlykke

  Det er med stor sorg, vi har erfaret, at vor gode kollega og ven Annemarie Surlykke er afgået ved døden 28. juli 2015.

 • 08.07.2015

  Mindeord: Uffe Haagerup

  Med professor Uffe Haagerups alt for tidlige død søndag den 5. juli mistede Danmark, og hele verden, en unik matematisk begavelse, et varmt og hyggeligt menneske og en afholdt familiefar.

 • 03.07.2015

  Innovationsprojekt 2015 – festlig og original finale

  Finalen i årets innovationsprojekt på Det Naturvidenskabelige Fakultet var en ren fest – og en medrivende præsentation af de studerendes skarpeste bud på kreative løsninger til nogle af samfundets store udfordringer for fremtiden.

 • 30.06.2015

  Nyt storstilet forskningsprojekt vil helt ned på bunden af det ukendte

  En forskergruppe ledet af professor Ronnie N. Glud har fået et European Research Council Advanced Grant på 24 mio. kr. til at foretage en række ambitiøse udforskninger af de dybeste steder i verdenshavene.

 • 26.06.2015

  Gåden om trækfugle

  Trækfugle navigerer efter Jordens magnetiske felter, men der hersker stadig tvivl om hvordan. Kvantebiolog Ilia Solov'yov mener nu at kunne understøtte en teori om, at et protein i øjet hjælper fuglene på vej.

 • 26.06.2015

  Mindeord: Mette Marie Tang

  Det er med stor sorg, at Syddansk Universitet har modtaget meddelelsen om, at farmacistuderende Mette Marie Tang er afgået ved døden i Odense 23. juni 2015.

 • 23.06.2015

  Ingen grund til avancerede jagtteknikker her: Ækvators flagermus lever det lette liv

  De fleste af verdens flagermus bruger ekstremt avancerede jagtteknikker, men det gælder ikke flagermus omkring ækvator. De bruger stort set den samme - og noget mindre avancerede - jagtteknik som deres forfædre for millioner af år siden. De har formentlig ikke behov for mere, for livet ved ækvator er let.

 • 19.06.2015

  13,5 mio. kroner til forskning i batterier og rust

  To naturvidenskabelige forskere belønnes med Sapere Aude-bevillinger.

 • 16.06.2015

  Postersession 2015 – flere posters og masser af gæster

  De naturvidenskabelige førsteårsstuderende præsenterede deres forskningsprojekter på Campustorvet og markerede dermed et veloverstået førsteår på deres uddannelse.

 • 16.06.2015

  Søstjerne fra Kerteminde Fjord overrasker verdens biologer

  Søstjerner har sære, skjulte talenter. To biologistuderende har nu afsløret, at de er i stand til at presse fremmedelementer gennem huden uden at få så meget som et sår. Søstjernens nyopdagede talent vidner om, hvordan visse dyr på forunderlig vis er i stand til at hele sig selv på rekordtid.

 • 10.06.2015

  Knap 22 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd til naturvidenskabelige forskningsprojekter

  I år får Det Naturvidenskabelige Fakultet støtte til forskning i stamceller, akvaporiner, ilt, mørkt stof, katalysatorer, proteiner og mutationer.

 • 09.06.2015

  Rejsegilde midt i den fynske natur

  Der var brunsviger, pølser og smuk natur til gæsterne ved rejsegildet på den nye forsknings- og feltstation i Svanninge Bjerge på Sydfyn.

 • 08.06.2015

  Sjælden set kamp mellem rivaliserende slanger fanget på kamera

  Hugorme på Fyns Hoved kæmpede om retten til at kurtisere en særligt attraktiv hun. Biolog Coen Elemans var på pletten og fotograferede dramaet.

 • 02.06.2015

  Ny opdagelse: Et enkelt protein spiller enorm rolle, når celler deler sig

  Celledeling er en ekstremt kompleks proces, som involverer myriader af molekylære og genetiske processer. Men nu har et forskerteam opdaget, at et enkelt protein er afgørende for, om celledelingen bliver en succes eller potentielt fører til udvikling af sygdom eller misdannelser.

 • 22.05.2015

  Innovationsprojekt 2015 – "Smart City" med naturvidenskab

  Netop nu er cirka 335 studerende på de naturvidenskabelige uddannelser i gang med årets innovationsprojekt under overskriften ”Smart City”. Kurset, der første gang blev afviklet i foråret 2014, skal sætte de studerende i stand til at omsætte deres faglige viden til værdiskabende projekter i praksis.

 • 21.05.2015

  Brakvand kan beskytte krabber mod dødelige parasit-angreb

  Parasitter udgør en alvorlig trussel mod den økonomisk vigtige dungeness-krabbe, der fanges langs den nordamerikanske vestkyst. Bl.a. ud for Californien har bestanden været næsten forsvundet i lange perioder. Nu viser ny forskning, at angrebne krabber kan reddes af et ophold i brakvand, som dræber parasitterne, mens krabberne ikke tager skade.

 • 20.05.2015

  Naturvidenskabs nye dekan: Jeg vil presse jer til det yderste!

  Den nye dekan har klare forventninger til fakultetets medarbejdere.

 • 18.05.2015

  2,1 mio. kr. til udvikling af nye molekyler

  Postdoc Elisabeth Christiansen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, har fra Lundbeckfonden modtaget 2.100.000 kr. til at udvikle molekyler, der kan bruges til at undersøge et bestemt protein kaldet FFA3.

 • 11.05.2015

  Biologerne atter tæt på den store pokal

  For tredje år afholdt de studerende på SDU en både festlig og dramatisk dag med ædel kappestrid mellem hold fra alle institutter. Som vanligt markerede de studerende fra Det Naturvidenskabelige Fakultet sig i mange konkurrencer, men måtte efter en højdramatisk afslutningsdyst endnu en gang se sig slået i kampen om den store pokal.

 • 11.05.2015

  Pris for forskning i genopladelige batterier

  Adjunkt Dorthe Bomholdt Ravnsbæk, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, har modtaget prisen L’Oreal-UNESCO For Women In Science for sit arbejde med genopladelige batterier.

 • 08.05.2015

  3,3 mio. kr. til forskning i molekylære mekanismer bag brystkræft

  Postdoc Rasmus Siersbæk, Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, har modtaget 3,359 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at forske i brystkræft.

 • 06.05.2015

  High tech udstyr skal hjælpe forskerne med at studere sårbare koralrev

  Koralrev forbindes normalt med lavt, varmt og klart vand i troperne. Men andre typer af koraller danner også store rev i de kolde og dybe oceaner. Nu har forskere fra SDU anvendt en ny metode til at studere disse vigtige, men også sårbare kolde rev uden at forstyrre dem eller påvirke deres omgivelser.

 • 05.05.2015

  Computere fra dengang, 64 kb kunne imponere en matematiker

  IMADAs computersamling illustrerer den næsten ufattelige udvikling, som computeren har gennemlevet fra at være et apparat for nogle få specialister til et redskab, som ingen kan klare sig uden.

 • 04.05.2015

  SDU er med i nyt samarbejde om arktisk forskning

  Isaaffik Arctic Gateway er navnet på en ny arktisk webportal, som skal være et dynamisk værktøj for alle, der arbejder i Arktis.

 • 04.05.2015

  Farvel til dekanen

  Der var trængsel på Campustorvet, da dekanen for Det Naturvidenskabelige Fakultet, Henrik Pedersen, blev hyldet ved sin afskedsreception onsdag den 29. april 2015.

 • 24.04.2015

  Studiestart 2014 – hvad synes de studerende?

  Der er stor ros til studiegruppevejlederne og tutorer fra de studerende, der startede på et naturvidenskabeligt studium på SDU i 2014. Det - og meget andet - kan man læse i den evalueringsrapport, der bygger på 400 studerendes svar på et spørgeskema om deres første halve år på Naturvidenskab.

 • 24.04.2015

  Biologisk Institut fik besøg af brasiliansk tv-program

  SDUs forskning i marsvin og flagermus trak torsdag et tv-hold fra det brasilianske tv-program "Route of Innovation" til Odense og Kerteminde.

 • 17.04.2015

  2,5 mio. kr. til at klippe i stamcellers DNA

  Skal det være en fedtcelle eller en knoglecelle? Nyt forskningsprojekt vil finde opskriften.

 • 15.04.2015

  Bakterier skal producere fremtidens ressourcer

  I dag koster det dyrt på forureningskontoen og i forbruget af sjældne metaller at have store kemiske fabrikker til at fremstille vigtige produkter som fx plastik, dyrefoder og brændstof. Postdoc Amelia-Elena Rotaru mener, at bakterier kan erstatte en del af den kemiske produktion på fabrikkerne, og hun får nu støtte af NovoNordisk.

 • 14.04.2015

  Med på en kigger: PET/CT skanner afslører orms skjulte liv

  Hvad får sandorme og andre nedgravede dyr egentlig tiden til at gå med der nede i havets sandbund? Det kan vi i sagens natur ikke se, men takket være moderne PET/CT skanning kan vi nu alligevel være med på en kigger.

 • 26.03.2015

  Mikroorganismer skal lave energi, der kan erstatte fossile brændstoffer

  Visse mikroorganismer er i stand til at producere metangas. Hvis vi kan lære at styre den proces, kan vi skabe bakteriefabrikker, der producerer masser af Co2-neutral energi til samfundet. Innovationsfonden støtter nu et stort forskningsprojekt, der har deltagelse af postdoc Amelia-Elena Rotaru og professor Bo Thamdrup fra Biologisk Institut.

 • 25.03.2015

  Supercomputer indviet

  I skøn forening henholdsvis trak og skubbede SDU’s direktør, Karen Heebøll og DeIC’s bestyrelsesformand, Børge Obel, håndtaget på ”on” og satte rent symbolsk strøm til den nye supercomputer på Syddansk Universitet, ved en festlig indvielse i Odense.

 • 18.03.2015

  Flagermus er overraskende hurtige til at tage beslutninger

  Flagermusenes fangstadfærd er ikke helt så stereotyp, som forskerne hidtil har troet. Ny forskning viser, at de flyvende pattedyr er i stand til at tage ultrahurtige beslutninger om, hvorvidt et angreb på et byttedyr nu også er en god ide. Det hele afgøres på millisekunder.

 • 18.03.2015

  Forskere opfordrer til akut indsats: Disse 15 dyrearter har den laveste chance for overlevelse

  Klatrende rotter, havfugle og tropiske jordegern er blandt de 15 dyrearter, der har den absolut største risiko for at blive udryddet meget snart. Hvis vi skal redde dem og andre stærkt truede arter, er der brug for ekspertise og penge, konkluderer forskere i nyt studie.

 • 12.03.2015

  Nu kan forskere beskytte afgrøder mod radioaktivt nedfald

  Forskere kan nu sørge for, at grøntsager ikke optager det farlige, radioaktive stof caesium, når det daler ned over dyrkede marker i forbindelse med atomulykker.

 • 11.03.2015

  Jorden oplevede samme slags klimaændringer for 1,4 mia. år siden som i dag

  Jordens klima har altid oplevet voldsomme ændringer. Ny forskning viser, at Jorden blev udsat for den samme slags naturlige klimaændringer for 1,4 mia. år siden som i dag.

 • 06.03.2015

  Stor interesse for Naturvidenskab til Åbent Hus 2015

  SDU’s årlige Åbent Hus-arrangement på Campus Odense tiltrak mange gæster. Det betød travlhed ved de naturvidenskabelige stande, hvor både studerende og forskere tog godt imod de mange unge, der gerne ville høre mere om de naturvidenskabelige uddannelser på SDU.

 • 05.03.2015

  6,4 mio. kroner til forskning i den tidlige udvikling af flercellede dyr

  Professor Hans Ulrik Riisgaard har modtaget 6,4 mio. kr. i støtte fra Villum Fonden til et tværvidenskabeligt forskningsprojekt, der skal belyse et afgørende kapitel i historien om dyrenes evolution.

 • 02.03.2015

  1,6 mio. kr. til forskning i leversygdom

  Biomediciner på SDU har modtaget et Marie S. Curie Individual Fellowship til sin forskning i udviklingen af leverfibrose.

 • 26.02.2015

  Har du set mistelten på Fyn?

  Biolog fra SDU forsker i mistelten og er derfor interesseret i at høre fra fynboer, der har set den specielle plante på Fyn, Tåsinge eller Langeland.

 • 24.02.2015

  Nyt EU-forskningsprojekt skal undersøge, om vi bliver syge af nanopartikler

  13,4 mio. kr. fra EU skal give os mere viden om, hvorvidt nanopartikler af metaller kan blive optaget i hjernen og udgøre en potentiel trussel mod folkesundheden.

 • 24.02.2015

  1,35 mio. kr. skal give bedre undervisning i matematik og naturfag

  Danske skole- og uddannelsesinstitutioner kan blive bedre til at undervise i matematik og naturfag.

 • 23.02.2015

  Forskere bringer ilten tilbage til død fjord

  Flere og flere af verdens farvande bliver ramt af alvorlig iltmangel. Kan man bruge rå pumpekraft til at bringe ilten og dermed livet tilbage? Et dansk-svensk forskerhold siger ja. De installerede pumper i en svensk fjord og kan nu rapportere, at alle de rigtige ilt-elskende organismer er vendt tilbage til fjordvandet.

 • 05.02.2015

  Lungefisk og salamandre gør os klogere på, hvordan hørelsen opstod

  Lungefisk og salamandre kan høre, selvom de hverken har et ydre øre eller et mellemøre. Derfor kunne de tidlige landlevende hvirveldyr sandsynligvis også høre, viser ny dansk forskning.

 • 02.02.2015

  Computermikroskop skal give dybere forståelse af celleprocesser

  Lundbeckfonden har bevilget 10 mio. kr. til udviklingen af et computermikroskop til medicinsk brug.

 • 30.01.2015

  Ny adjungeret professor

  Professor emeritus Manfred Euler bliver ny adjungeret professor ved Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring.

 • 21.01.2015

  Forsker skal undersøge zinks betydning i vores celler

  VILLUM FONDEN har udpeget Tine Thingholm som særlig talentfuld forsker og støtter hende med fire millioner kroner. Pengene skal bruges til hendes drømmeprojekt

 • 15.01.2015

  International anerkendelse til bog af SDU-forsker

  En bog om iltens historie på Jorden har modtaget en international pris.

 • 07.01.2015

  SDU vært for OL-semifinale

  Elever fra hele landet konkurrerer i den kommende uge om at repræsentere Danmark ved Den Internationale Biologi Olympiade.