Skip to main content
Iværksætteri

SDU’s bedste iværksættere er kåret

Iværksætterne bag VitaSim og Addonaut blev dem, som løb med priserne ved SDU Startup Night, hvor ni teams dystede om æren og to pengepræmier fra Møllerens Fond

Af Stine Charlotte Hansen, , 14-11-2018

En læge og en robotingeniør har vundet prisen SDU Startup Night Award og scoret aftenens hovedpræmie på 10.000 kroner.

- Det er vores første sejr, men vi er jo også på hjemmebane, udbryder de to studerende og iværksættere Rune Jensen og Eskild Andresen. 

- Ej, vi er faktisk lidt overraskede, for det var et stærkt felt. 

De to driver virksomheden VitaSim, som laver undervisningsmateriale, der giver  lægestuderende mulighed for at lave ultralydsscanninger ved hjælp af virtual reality.  

Tidligere på dagen pitchede de deres forretningside overfor tre dommere og et stort publikum. 

Ni startups i konkurrence

I alt skulle ni startups fra Odense, Slagelse, Sønderborg, Kolding og Paris dyste om præmierne. Iværksætterne har op mod eventet trænet pitches sammen, fortæller vinderne fra VitaSim. 

- Vi har givet hinanden feedback i flere omgange, og derfor ved vi, at de andre er gode, forklarer Rune Jensen. 

Dommerne sagde i deres begrundelse for valget, at VitaSim har den bedste ide, den bedste udførelse og den bedste timing. 

De har gode partnerskaber med virksomheder, der kan hjælpe dem videre, og deres ide kan skaleres til andre markeder.

Aftenens bedste pitch

Rune Jensen og Eskild Andresen var ikke de eneste, som kunne gå hjem med et klap på skulderen. 

Iværksætterne fra Addonaut, som arbejder med at udvikle en metal-3dprinter, som kan printe med flydende metal, kunne også gå hjem med en pris. 

John Sevdal, Anders Winter og Alina Hurciuc har vundet Best Pitch Award og en præmie på 5000 kroner. 

- Det var overraskende, for det var godt nok nogle sindssygt dygtige konkurrenter, siger Anders Winter. 

Begrundelsen til dem var, at der var en tydelig rød tråd i præsentationen, som også var meget præcis, tekst og billeder var perfekt balancerede, og hele ideen var krystalklar.

Det lille vigtige skub

Møllerens Fond står bag aftenens pengepræmier.

Her fremhæver formand for bestyrelsen, Jørgen Clausen, at pengene er tænkt som et lille, men meget vigtigt skub for de unge spirende virksomheder i SDU Startup Station. 

- Der er ikke mange, som giver penge til helt nye startups, men det vil vi gerne. Vi kan jo se, at selv små summer kan bringe de nye virksomheder et skridt videre, siger han.

De ni startups har vist gode takter. Dommerpanelet, som bestod af Laura Raidla fra Udvikling Fyn, Poul Bernd fra Bernd & Hammer Action og Mikael Tipsmark fra Arbejdsgiverne, var imponeret. 

- Vi har set rigtig mange pitches før, og det er langt fra alle, som får set ud på publikum og holder tiden nøjagtigt, lød det fra de tre, før de udråbte vinderne. 

- Aftenens niveau er virkelig højt. 

 
Redaktionen afsluttet: 14.11.2018